ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

“Ανοικτή επιστολή προς Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου” – Γράφει ο Σπύρος Κατσούρης

Ἁιδώς Αργείοι! Ἡρθαν τ’ άγρια να διώξουν τα ήμερα! Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης! Αυτά και άλλα πολλά ρητά μου έρχονται στο νου διαβάζοντας την ρηξικέλευθον πρότασή σας προς το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, να δημιουργηθεί και στη Ρόδο μας Hot Spot ή Κέντρο Προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων! 
Διαβάζοντας παρακάτω, ανατριχιάζω με τα συμπεράσματα (..τα Σφαγεία δεν περιποιούν τιμή για την Δωδ/σο), τις αυταρχικές αποφάσεις σας (πρέπει να κλείσουν πάραυτα), αλλά και τα Σταλινικά, ανθελληνικά και αντεθνικά υποχθόνια σχέδιά σας (..να μεταστεγαστούν σε ξενοδοχεία, πανσιόν, σπίτια…για την ομαλή ένταξη των προσφύγων στην κοινωνία της πόλης μας και του νησιού μας).

Και τέλος ζητάτε και από το Υπουργείο Παιδείας να διαθέσει τον ανάλογο αριθμό αναπληρωτών εκπαιδευτικών (για την ίδρυση και λειτουργία των αναγκαίων τάξεων Υποδοχής)!  Κύριοι έχετε ξεφύγει από τα εσκαμμένα!! Η παραζάλη σας από το ευκαιριακό καβάλλημα της Εξουσίας σας έκανε να ξεπερνάτε το άκρον άωτον της αναισχυντίας! Δεν ξέρω αν με τα λόγια μου σας εξοργίσω περισσότερον, όπως ο Ζέρβας τον Ζαχαριάδη ή όπως ο Τρότσκυ τον Στάλιν, αλλ’ο δικός μου σκοπός είναι να σας συνεφέρω στα συγκαλά σας.

Κι έχων ώτα ακούειν, ακουέτω! Διότι, παιδάκια μου, οι δικοί σας απώτεροι σκοποί: 1)Να καταντήσετε και τη Ρόδο μας στα χάλια των Λέσβου, Χίου, Σάμου και Κω, που καταβαραθρώθηκαν τουριστικά, οικονομικά και κοινωνικά και 2)Να φέρετε σε ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΧΑΣΜΟ την πολύπαθη πατρίδα μας, όπως έπραξε η Αριστερά το 1945-49, με σφαγές σε Ήπειρο και Μακεδονία και με Παιδομαζώματα στο Παραπέτασμα, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Όσο υπάρχουν νουνεχείς Έλληνες και πατριώτες που αγαπούν τούτα τα ιερά χώματα που έβαψαν με το αίμα τους οι πρόγονοί μας και που εμείς οι νεότεροι οφείλουμε να τα κρατήσουμε αλώβητα, τα Διεθνιστικά σχέδιά σας με την νέα «μουτσούνα»της Παγκοσμιοποίησης, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! Τα κάστρα της ένα-ένα πέφτουν, όπως έπεσαν του περασμένου αιώνα οι κόκκινες «παντιέρες» της Διεθνούς Κομμουνιστικής Ουτοπίας. Και τώρα μάλιστα που στις μέρες μας ανεδείχθησαν ηγέτες με «βαρίδια»(Πούτιν, Τραμπ, κά) οι μέρες σας είναι μετρημένες.

Ούτε Κούβα, ούτε Βενεζουέλα θα σας επιτρέψουμε να μετατρέψετε την ένδοξη Ελλάδα των 5000 ετών Ιστορίας. Ο κόσμος τραβά μπροστά και σεις τραβάτε πίσω! Αντί να είσθε Προμηθείς, είστε Επιμηθείς. Τρέχετε πίσω από τα γεγονότα και προσπαθείτε μάταια να μας πείσετε ότι σκέφτεσθε τον Ελληνικό λαό και θέλετε να δείξετε το ανθρωπιστικό σας πρόσωπο στους ταλαίπωρους «πρόσφυγες». Μύθος! Και υπέρτατη υποκρισία!

Απλώς εφαρμόζετε κατά γράμμα τις εντολές που σας έδωσε η ηγεσία σας και ο λαοπλάνος Πρωθυπουργός. Ξυπνήστε επιτέλους και δείτε κατάματα την αλήθεια: Όλη η Ευρώπη και γενικά η Δύση είναι Δεξιόστροφη και δεν μπορείτε εσείς, ο τελευταίος τροχός του τραίνου να προσπαθείτε να το εκτροχιάσετε. Ούτε θα μπορέσετε να πείσετε τους Εταίρους μας  ν’αγκαλιάσουν τους «πρόσφυγες», όπως τους αγκάλιασε η Κυβέρνησή σας και με το «καλημέρα» κλείσανε τις Πύλες της Ελλάδος (Ειδομένη, Πειραιά) επί 3μηνον και βεβήλωσαν Ελληνικές σημαίες, τάφους, χριστιανικούς ναούς και εξάντλησαν όλον τον Ποινικό Κώδικα με τις παράνομες ενέργειές των.

Διότι, έστω κι αργά, οι Ευρωπαίοι κατάλαβαν ότι αυτοί δεν είναι «πρόσφυγες». Είναι μετανάστες και δή λαθρομετανάστες της χειρίστης ανθρωπίνης υποστάσεως: Ισλαμιστές Τζιχαντιστές τρομοκράτες που τρέφουν ανείπωτο μίσος για τη Δύση, τον πολιτισμό και τις Αρχές της: Τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, την Ισότητα, την Αξιοπρέπεια, τη Δικαιοσύνη, τον Χριστιανισμό και όλα τα συναφή στοιχεία που πήραν ως φώτα φαεινά από την Αρχαιοελληνική Πολιτεία.

Έστω κι αργά οι Εταίροι μας αντελήφθησαν, ύστερα από τόσες τρομοκρατικές επιθέσεις, ότι αυτοί δεν έρχονται ειρηνικά και ευγενικά να μας ζητήσουν σίτιση και στέγαση. Αυτοί έρχονται για άλωση της Ευρώπης. Για επιβολή με το «στανιό» ή με τις «κοιλιές των γυναικών τους» του Ισλαμισμού και της Σαρίας. Και διαβάστε-ώ ανιστόρητοι-ότι 1400 χρόνια τώρα η εξάπλωση του Ισλαμισμού δεν έγινε δια του λόγου, δια της πειθούς, δια της πίστεως.

Έγινε με βία, με αίμα, με εξευτελισμό, με απειλές, με πολέμους! Γιατί λοιπόν τέτοιο ενδιαφέρον; Αφού ούτε ομογενείς της Διασποράς είναι, ούτε ομόγλωσσοι, ούτε ομόθρησκοι, ούτε ομοεθνείς. Πρόσφυγες που να χρήζουν της βοηθείας και αλληλεγγύης μας δεν είναι ούτε το 20% των εκ Συρίας αφικνουμένων. Αυτούς τους υποδέχθησαν και τους περιέθαλψαν αυθορμήτως οι κάτοικοι των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, κι όχι οι ΜΚΟ στις οποίες  δίδετε τα χρήματά μας. Αυτές λειτουργούν ως Δούρειοι ίπποι για την είσοδο αυτών των στοιχείων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Εξ άλλου πού ήτο ο ανθρωπιστικός σας πόνος όταν εσφαγιάζοντο χριστιανοί Ορθόδοξοι και Αλεβίτες στη Συρία; Ξυπνήστε και ανοίξτε ξένες τηλεοράσεις, Ίντερνετ, εφημερίδες, περιοδικά για να δείτε τι βιαιοπραγίες και εγκλήματα διαπράττουν στη «γηραιά» Ήπειρο. Από Στοκχόλμη ως το Λονδίνο, από Παρίσι ως τη Ρώμη, από Γερμανία και Αυστρία ως την Ολλανδία και το Βέλγιο. Ξυπνήστε και δείτε ότι σπάσατε τη ραχοκοκκαλιά του Ελληνισμού, τη μικρομεσαία τάξη, που ήτο όλος ο λειτουργικός πνεύμονας της οικονομίας μας. Ξυπνήστε και δείτε ότι αποδιώξατε την ενεργό νεολαία μας στο εξωτερικό.

Ότι καταντήσατε τα «περήφανα γηρατειά» μας επαίτες σε συσσίτια και αναζητητές τροφών σε σκουπιδοτενεκέδες! Ξυπνήστε και δείτε τα χάλια των Νοσοκομείων μας, τον βιασμό της Παιδείας μας, τα οικογενειακά δράματα. Σταματήστε να αναμασάτε την τσίκλα ότι «και μεις νιώσαμε την προσφυγιά και τη  μετανάστευση».

Διαβάστε, να σας χαρώ, ιστορικά βιβλία, πως μας «περιποιήθησαν»οι σύντροφοι στο Παραπέτασμα, πόσες χιλιάδες χάθηκαν από τον Στάλιν, πώς έδιωξαν τους Έλληνες πρόσφυγες μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο από Αίγυπτο και Μ.Ανατολή, πώς έβαλαν φωτιά στο πλοίο μεταφοράς τους… για να μη πω και για Πόντο, Μικρασία, Σμύρνη κλπ.

Ακόμα και στη φίλη Αμερική που πήγαν, ρωτήστε να σας πουν με τι «αγκαλιές και φιλιά» τους υποδέχθησαν. Γόνος μετανάστη της Γερμανίας σας διαβεβαιώ ότι, όχι μόνον πέρασε 10 ιατρικές εξετάσεις, όχι μόνον είχε νόμιμα Ελληνικά έγγραφα, όχι μόνον έπρεπε να είχε πρόσκληση από Γερμανική φάμπρικα και εξασφαλισμένη στέγη, αλλά και να εργάζεται σε βαριά χυτήρια 12 ώρες κύριοι!!! Εσείς με ποιο δικαίωμα φωνάζετε να τους υποδεχθούμε σαν πρίγκιπες;

Με ποιο δικαίωμα να τους ταΐζουμε, να τους ποτίζουμε, να τους παρέχουμε ζεστή στέγη, υγιεινή περίθαλψη κλπ; Και με ποιο δικαίωμα να τους δίνετε και 420 Ευρώ από πάνω; Γιατί να φορολογείτε και να αφαιμάσσετε τους Έλληνες πολίτες για να περνούν καλά οι λαθρό; Και σταματήστε  να λέτε τον μύθο σας ότι αυτά είναι χρήματα της Ε.Ε. Γιατί εμείς πού ανήκουμε; Δεν είμαστε στην Ε.Ε.; Δεν συμμετέχουμε στον Ευρωπαϊκό «κορβανά»; Άρα δεν είναι και δικά μας χρήματα;

Κι ούτε τον μύθο σας ότι, μαθαίνοντας Ελληνικά τα προσφυγόπουλα θα είναι κέρδος για την Ελλάδα. Το ότι αύριο-μεθαύριο θα διεκδικήσουν θέσεις εργασίας από τα Ελληνόπουλα δεν είναι ζημία; Αλλ’η ουσία της εισηγήσεώς σας βρίσκεται στην πρόταση: «..για την ομαλή ένταξη των προσφύγων στην κοινωνία της πόλης μας και του νησιού μας». Δηλαδή επαναλαμβάνετε απροκάλυπτα τη θέση του υπουργού σας Μουζάλα, ότι  «οι πρόσφυγες και μετανάστες θα μας λύσουν το δημογραφικό μας πρόβλημα».

Αυτοί, λοιπόν, ήρθαν για να μείνουν. Και θα ‘ρθουν χιλιάδες ακόμη για να μείνουν, αφού τα Ευρωπαϊκά και Βαλκανικά σύνορα έχουν ήδη κλείσει! Επίσης μην αναμασάτε την τσίκλα του Τσίπρα ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα. Έχει και παραέχει! Κι αν υπήρχε συντεταγμένη σοβαρή Κυβέρνηση θα μπορούσε να ανακόπτει τις ροές των με τα πλωτά και εναέρια μέσα της. Και να καθίζει στο σκαμνί της Δικαιοσύνης όχι μόνον τους διακινητές αλλά και τους ίδιους τους λ/μετανάστες!

Αντί λοιπόν να λέτε επικίνδυνες ανοησίες και ανέξοδες λύσεις (που ευτυχώς σας επεσήμαναν άμεσα ο Δήμος Ροδίων, το Εμπορικό Επιμελητήριο, η Ν.Ε. της Ν.Δ. κά φορείς) καλύτερα θα ήτο να ανασκουμπωθείτε και να δουλέψετε για το Εθνικό Προϊόν της χώρας μας. Καλόν θα ήτο βέβαια ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΤΕ αυτήν την ύβριν κατά του Ροδιακού λαού και ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗΝ και όχι να λέτε θρασύτατα .. «να κάνουμε πρόγραμμα μεταστέγασης σε χώρους φιλοξενίας, Ξενοδοχεία, Πανσιόν, Σπίτια κλπ. Τι λέτε κύριοι; Δικά σας είναι; Ίδρωσε πολύ ο πισινός σας να τα δημιουργήσετε; Γιατί δεν τους πάτε στα σπίτια σας; Τι Σταλινικές αποφάσεις είν’αυτές; Στο δίτομο βιβλίο ΕΛΕΝΗ του Νίκου Γκατζογιάννη, τέτοιες επιτάξεις σπιτιών έκανε το 1945-49 ο «Δημοκρατικός» στρατός στην ΄Ηπειρο.

Αλλ’ εκείνο που με καίει περισσότερο –κι άφησα για τελευταίο σχόλιο-είναι στην πρόταση «…στην κοινωνία της πόλης μας και του νησιού μας». Αυτό το «μας» δεν μου κάθεται καλά. Διότι , απ’ ό,τι ξέρω, τα μισά μέλη της Ν.Ε. είναι (κατά την Ροδιακή ντοπιολαλιά) «μαεψάρια», όπως είναι και οι δύο επρόσωποί σας στη Βουλή των Ελλήνων. Αλλά και οι άλλοι μισοί δεν αριθμούν στο ιστορικό τους 2η ή 3η γενιά στο νησί μας. Άντε λοιπόν από κει που ‘ρθατε «μαεψάρια»και μην υποδεικνύετε τι θα πρέπει να κάνουμε εμείς στον τόπο των προγόνων μας. Άντε και του χρόνου να σας δούμε στην Αντιπολίτευση του 4%.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.