ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ανατροπή! Αίρεται η απομάκρυνση Σφακιανάκη από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Αίρεται τελικά, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η απομάκρυνση του υποστράτηγου Μανώλη Σφακιανάκη, από τη θέση του επικεφαλής της Διέυθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μία υπηρεσία την οποία έχει στήσει ο ίδιος.

Με σήμα του ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ανακαλεί την τοποθέτηση που έκανε χθες η αρμόδια επιτροπή και ο υποστράτηγος παραμένει στην προηγούμενη θέση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πολιτικά στελέχη του στενού περιβάλλοντός του εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση μετακίνησης του Μ. Σφακιανάκη, ενώ εμφανίζονται και σφόδρα ενοχλημένοι για τη βιαστική δήλωση του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Τόσκα να αποκαλέσει «δημοσιοσχεσίτη» τον Μ. Σφακιανάκη και να αμφισβητήσει τις ικανότητές του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν αποκλείεται να υπάρξει θέμα αντικατάστασης του αναπληρωτή υπουργού, καθώς ο προϊστάμενός του υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής διαφώνησε με τις δηλώσεις Τόσκα.

Ο υποστράτηγος, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., είχε μετακινηθεί στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ως προϊστάμενος.

Στην πραγματικότητα ήταν μία γραφειοκρατική θέση, μια καρέκλα που δεν απαιτεί περγαμηνές δραστήριου στρατηγού. Με την τοποθέτηση αυτή διατηρούσε μεν τον βαθμό του, ωστόσο θεώρησε οτι υποβαθμίζεται.

Μεθόδευση

Κύκλοι συνεργατών του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν λόγο για «παράξενη μεθόδευση μετακίνησής του σε άλλη υπηρεσία, την οποία ο Εμμ. Σφακιανάκης δεν αποδέχεται» , ενώ είχαν αναφέρει ότι «θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να αποτρέψει αυτήν τη μετακίνηση».

Στελέχη της Κατεχάκη, που είναι σε θέση να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, ανέφεραν μόλις έγινε γνωστή η απομάκρυνσή του, ότι «η συγκεκριμένη επιλογή ήταν μη αναμενόμενη και εντελώς αδικαιολόγητη, αφού ο Μανώλης Σφακιανάκης μόνο επιτυχίες έχει να επιδείξει εδώ και 20 χρόνια κατά του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Μερίδα υψηλόβαθμων αξιωματικών δεν έβλεπαν με καλό μάτι την προβολή που έχαιρε λόγω των δραστηριοτήτων του, θεωρώντας ότι ο υποστράτηγος θα αποτελούσε μόνιμη απειλή για το δικό τους μέλλον».

ethnos.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.