ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ανατροπή δεδομένων: Βρέθηκαν επιζώντες κάτω από το χιόνι στο Rigopiano

Ανατροπή δεδομένων στην υπόθεση του ξενοδοχείου Rigopiano που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στην Ιταλία. Σύμφωνα με διασώστες που επιχειρούν στα συντρίμμια, υπάρχουν επιζώντες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Republicca, εντοπίστηκαν έξι άνθρωποι ζωντανοί σε ένα χώρο του ξενοδοχείου. Το ιταλικό πρακτορείο ANSA ανεβάζει μάλιστα τον αριθμό αυτό σε οκτώ.

 Ωστόσο, οι διασώστες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να τους ανασύρουν και γι’ αυτό καταφτάνουν ενισχύσεις με ελικόπτερα. Επίσης, δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το χώρο στον οποίο βρέθηκαν οι επιζώντες.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζουν να αγνοούνται περισσότερα από 19 άτομα, ενώ τέσσερις είναι οι νεκροί

Θεωρητικά, λένε οι επικεφαλής των επιχειρήσεων διάσωσης, ένας άνθρωπος θα μπορούσε να επιζήσει μέχρι και τρεις ημέρες αν βρίσκεται σε σημείο στο οποίο υπάρχει αρκετό οξυγόνο. Γνωρίζουν, όμως, ότι με τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες του βουνού Γκραν Σάσσο και την μεγάλη καταστροφή που έχει υποστεί το ξενοδοχειακό συγκρότημα, οι ελπίδες είναι πλέον ιδιαίτερα περιορισμένες .

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, το ξενοδοχείο Rigopiano είχε χτιστεί σε σημείο πολύ επικίνδυνο -ακριβώς κάτω από βουνοπλαγιά- και οι πρώτοι του ιδιοκτήτες και ο πρώην δήμαρχος της περιοχής είχαν κατηγορηθεί για αυθαίρετη δόμηση και μετέπειτα νομιμοποίησή της. Στο τέλος της δίκης, όμως, είχαν όλοι τους αθωωθεί.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.