ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ: Του “ένωσαν” το χέρι… με το πόδι του – Ο λόγος; ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ [photo]

Το δεξί χέρι του 25χρονου άνδραο οποίος αναφέρεται με το όνομα Χιάο Ουέι, κόπηκε τον περασμένο μήνα από ένα τρυπάνι στην κεντρική επαρχία Χουνάν, αναφέρεται σε δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας Σιαοσιάνγκ Τσεν Μπάο.

Καθώς το τραύμα ήταν πολύ σοβαρό για να κολληθεί αμέσως το ακρωτηριασμένο χέρι στη θέση του, χειρουργοί στην Τσανγκσά (πρωτεύουσα της Χουνάν) αποφάσισαν να το μεταμοσχεύσουν στο κάτω μέρος μιας από τις γάμπες του ασθενούς, ακριβώς πάνω από τον αχίλλειο τένοντα, ώστε να κρατηθεί “στη ζωή” το απαραίτητο χρονικό διάστημα.

Ανάλογα με το περιστατικό, ακρωτηριασμένα μέλη μπορούν να σωθούν και να μεταμοσχευθούν αν τροφοδοτηθούν και πάλι με αίμα μέσα σε διάστημα ωρών μετά τον ακρωτηριασμό.

Πρόσφατα, το Δεκέμβριο, οι γιατροί αποκόλλησαν το χέρι του Σιάο Ουέι από τη γάμπα του και το ένωσαν και πάλι στην άκρη του βραχίονά του, σε μια λεπτή επέμβαση, η οποία διήρκεσε εννέα ώρες και στέφθηκε από επιτυχία, διαβεβαιώνει η εφημερίδα.

Ο Σιάο Ουέι θα πρέπει στο εξής να υποβληθεί σε πολλές πρόσθετες επεμβάσεις και να ακολουθήσει μια διαδικασία επανεκπαίδευσης για να ανακτήσει την κινητικότητα του χεριού του, διευκρίνισε η Σιαοσιάνγκ Τσεν Μπάο.

“Είναι όπως ακριβώς η κατασκευή ενός σπιτιού. Αυτή τη στιγμή, το κύριο σώμα έχει ολοκληρωθεί, αλλά απομένει να γίνει η εσωτερική διακόσμηση”, σχολίασε, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Τανγκ Τζουγιού, ο γιατρός που παρακολουθεί τον Σιάο Ουέι.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.