ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

«Ανάσα του Δράκου», η πιο καυτερή πιπεριά στον κόσμο (pics & vid)

Πολλές φορές καταλαβαίνεις ότι δεν πρέπει να πλησιάσεις μια καυτερή πιπεριά από το όνομά της και μόνο. Όπως συμβαίνει με την Carolina Reaper (Θεριστής της Καρολίνας), την μέχρι πρόσφατα πιο καυτερή πιπεριά στον κόσμο. Ή με το νέο είδος πιπεριάς που την έριξε από την πρώτη θέση, και βαφτίστηκε Dragon’s Breath (Ανάσα του Δράκου).

Η συγκεκριμένη πιπεριά που καλλιεργήθηκε στην Ουαλία φτάνει τις 2,48 εκατ. μονάδες στην κλίμακα Scoville. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μια σταγόνα διαλύματος από τη συγκεκριμένη πιπεριά μπορεί να ανιχνευθεί μέσα σε 2,48 εκατ. σταγόνες νερού. H Carolina Reaper έχει σκορ 2,2 εκατ. μονάδες, ενώ τα σπρέι πιπεριάς που χρησιμοποιεί ο αμερικανικός στρατός 2 εκατ. μονάδες.

 Το αστείο είναι ότι αυτό το «τέρας» δημιουργήθηκε κατά λάθος από τον 53χρονο καλλιεργητή Μάικ Σμιθ, προκειμένου να διαγωνιστεί στην Έκθεση Λουλουδιών του Τσέλσι την ερχόμενη εβδομάδα. Στόχευε στην ομορφιά και πέτυχε φονική… κάψα. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Nottingham Trent πιστεύουν ότι το εκχύλισμά της είναι τόσο ισχυρό, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τοπικό αναισθητικό για όσους είναι αλλεργικοί σε συμβατικά φάρμακα.

 

Όσο για την κατανάλωσή της, θα πρέπει να γίνεται σε τόσο μικρή ποσότητα που σχεδόν δεν έχει νόημα. Ο δημιουργός της άντεξε να την ακουμπήσει για 10 δευτερόλεπτα στην άκρη της γλώσσας του, ενώ μπορεί να προκαλέσει αναφυλακτικό σοκ σε όσους είναι αλλεργική στα υψηλά επίπεδα καψαϊκίνης. Όπως περιγράφει ο δημιουργός της στο παραπάνω βίντεο, κάποιος τη δάγκωσε χωρίς να την καταπιεί, και το στόμα του μούδιασε για δύο ημέρες.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.