ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαματριάς “Καλλιγένεια” για την τραγωδία

Σχετικά με το δυσάρεστο συμβάν που έλαβε χώρα στην Δαματριά της Ρόδου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαματριάς “Καλλιγένεια” αναφέρει τα εξής:

“Είναι τραγικό… Η τοπική κοινωνία του χωριού μας είναι και θα είναι για καιρό συγκλονισμένη στο άκουσμα των γεγονότων. Οι άνθρωποι που ήξεραν τον ΔΗΜΗΤΡΗ και όχι τον ΄΄δράστη΄΄ (όπως αναφέρεται παντού, αφού έτσι εξυπηρετεί τα νούμερα τηλεθέασης, γνώριζαν ότι:
1) Προβλήματα ιδιαίτερα δεν υπήρχαν με τη συζυγό του (πέρα απο αυτά που λίγο πολύ όλοι αντιμετωπίζουμε μόλις κλείσει η πόρτα του σπιτιού μας)
2)Ήταν ένα παιδί με καλή ψυχή , ευγενικό, με χαμόγελο που δεν έσβηνε από τα χείλη του και ήταν έτοιμος να καλημερίσει με αυτό τον οποιοδήποτε θα συναντούσε στο δρόμο του.
3)Δεν είχε ποτέ προστριβές – τσακωμούς με κανέναν.
4)Φρόντιζε την οικογένεια του, κάνοντας 2 δουλείες για να προσφέρει στα παιδιά του ακόμη περισσότερα.
5)Δεν ήταν χρήστης ουσιών (δεν είχε ξαναδώσει ΠΟΤΕ τέτοιο δικαίωμα) και η απειρία του πάνω σε αυτό θόλωσε το μυαλό του και έφτασε σε αυτό το σημείο.
ΤΕΛΟΣ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ:
Ο Δημήτρης ήταν δέσμιος των παιδικών του χρόνων αφού νωρίς σκοτώθηκε η παιδικότητα του βιώνοντας από παιδί ενδοοικογενειακή βία η οποία φυλάκισε την ψυχή του στα παιδικά του χρόνια. Ίσως του οφείλουμε μια ΣΥΓΝΩΜΗ σαν χωριό που όταν έπρεπε να μιλήσουμε και να απευθυνθούμε σε φορείς εμείς απλά δεν κάναμε τίποτα. Θάψαμε το πρόβλημα και νομίζαμε ότι έτσι απλά θα λυθεί… ΔΥΣΤΥΧΩΣ!
Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούμε την πράξη του, αφήνουμε όμως το ΘΕΟ να κάνει τη δουλεια Του και να τον κρίνει Εκείνος… (εμείς ας αρκεστούμε σε μια μικρή αυτοκριτική)….
Λυπόμαστε για τις σκηνές που είδε το παιδί του και ευχόμαστε αυτή τη φορά οι αρμόδιοι φορείς να μπορέσουν να κλείσουν λίγο τα τραύματα αυτού του παιδιού (σαν δικαίωση και για τα παιδικά τραύματα του πατέρα της που έδειχναν επουλωμένα)
Είμαστε θλιμμένοι και για την τραυματισμένη σύζυγό του, που ζούσε χρόνια εδώ κοντά μας, και έχουμε να πούμε τα καλύτερα. Ας Ελπίσουμε πως και τα δικά της τραύματα σωματικά και ψυχικά κάποια στιγμή θα μαλακώσουν…
ΤΕΛΟΣ είμαστε θλιμμένοι που ένα παλικάρι 31 ετών σήμερα θα φύγει από το χωρίο μας για πάντα!
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 4:00μ.μ. στην Εκκλησία του χωριού μας. Θα είμαστε όλοι εκεί να αποχαιρετήσουμε τον ΔΗΜΗΤΡΗ μας και να αφήσουμε τους ¨δράστες΄΄ για τα αστυνομικά μυθιστορήματα..
ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ…
ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΣ…..”

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.