ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ανακοίνωση – Διαμαρτυρία για τα χημικά της Συρίας από την Αδελφότητα Κρητών Ρόδου

Η Αδελφότητα Κρητών Ρόδου ενώνει τη φωνή διαμαρτυρίας με εκείνες των φορέων της Κρήτης που αντιτίθενται στην καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, εν πλω, στην περιοχή της Μεσογείου δυτικά της Κρήτης.

Την αντίθεσή τους στην εν λόγω επιχείρηση εκφράζουν φορείς της Κρήτης με επιστολές τους στην Κυβέρνηση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι επιστολές που έχει στείλει στον πρωθυπουργό και στους αρμόδιους υπουργούς, ο περιφερειάρχης Κρήτης, τα ΑΕΙ του νησιού, οι δήμαρχοι, επιστημονικοί φορείς, Επιμελητήρια, οι σύλλογοι ξενοδόχων, τα Εργατικά Κέντρα, οι αγροτικοί συνεταιρισμοί, δεν έχουν τύχει επίσημης απάντησης.

Ήδη με νέα παρέμβασή του προς την Κυβέρνηση ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης μεταφέρει τις επισημάνσεις ειδικών επιστημόνων αναφορικά με τους κινδύνους που ενέχει αυτού του είδους η επιχείρηση για το κλειστό θαλάσσιο περιβάλλον της Μεσογείου.

Μετά την άρνηση χωρών, τα χημικά όπλα να καταστραφούν στο έδαφός τους και τη συσκότιση που επικρατεί πάνω στο θέμα αυτό, αρμόδιοι υποστηρίζουν ότι αν τα υπολείμματα διατεθούν στη θάλασσα υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για τα οικοσυστήματα, την αλιεία, τους θαλάσσιους οργανισμούς και την παράκτια ζώνη. Και αυτό αφορά τις θαλάσσιες περιοχές όλης της Μεσογείου όπως είναι και η Ρόδος.

Χαρακτηριστικά η Εκκλησία Κρήτης καλεί κάθε αρμόδιο και κάθε υπεύθυνο, αλλά και όλους τους πολίτες της χώρας μας, ιδιαιτέρως δε τους κατοίκους της Κρήτης, «να δείξουν την ευαισθησία που απαιτείται στην περίσταση και να αναλογισθούν όλοι το χρέος και την ευθύνη για την προστασία και τη διαφύλαξη του θαλασσίου και λοιπού φυσικού περιβάλλοντος, ως εντολής του Θεού προς τον άνθρωπο».

allaksogolies.gr