ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ανάγκη να ελεγχθούν όλα τα δημόσια κτίρια τονίζουν οι σεισμολόγοι

Την ανάγκη να ελεγχθούν όλα τα δημόσια κτίρια υπογράμμισε ο καθηγητής σεισμολογίας, και πρόεδρος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου Κωνσταντίνος Μακρόπουλος, σε δηλώσεις του μετά την σημερινή πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής. 

Ο κ. Μακρόπουλος τόνισε πως τα κτίρια του Δημοσίου ανέρχονται περίπου στις 87.000, ενώ σημείωσε πως μέχρι το 2010 πού ήταν ο ίδιος πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας είχαν ελεγχθεί περίπου 10.000, αριθμός που τα επόμενα χρόνια έφτασε στις 15.000. «Τα κτίρια αυτά θα πρέπει να ελεγχθούν από τους μηχανικούς της τοπικής αυτοδιοίκησης έστω και οπτικά» είπε ο καθηγητής. 

Κατά την πρώτη συνεδρίαση, η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνουδεν προχώρησε σε ανάλυση σεισμικών δεδομένων αλλά ήταν μια απλή συνάντηση γνωριμίας. Στην επόμενη συνεδρίαση την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες θα εξεταστούν τα δεδομένα των τελευταίων σεισμών με πρώτον απ’ όλους, αυτόν στην Σταμάτα Αττικής.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Κ. Μακρόπουλος, ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ, ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας ΕΚΠΑ, ο Γ. Ψυχάρης, καθηγητής Αντισεισμικής Μηχανικής ΕΜΠ και αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ, η Αν. Κυρατζή, καθηγήτρια Σεισμολογίας ΑΠΘ, ο Κ. Παπαζάχος, καθηγητής Γεωφυσικής ΑΠΘ, ο Στ. Δρίτσος, πολιτικός μηχανικός, καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, ο Γ. Δρακάτος, σεισμολόγος, διευθυντής Ερευνών Γ.Ι/ΕΑΑ, ο Γερ. Παπαδόπουλος, δρ. Σεισμολόγος, διευθυντής Ερευνών Γ.Ι. – Ε.Α.Α, ο Δ. Μακρής, πολιτικός μηχανικός, γενικός διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.