ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Αναβολή κηδείας λόγω …λάθος νεκρού

O ελληνικός κινηματογράφος της δεκαετίας του 60 βασισμένος σε σενάριο κωμικοτραγικού περιεχομένου ζωντάνεψε πριν από τρία εικοσιτετράωρα στην περιοχή της Βάρδας  με  το σπίτι μια γυναίκας η οποία είχε αποδημήσει εις Κύριον , να μετατρέπεται σε… κινηματογραφικό πλατό.

Όλα ξεκίνησαν λίγα λεπτά αφότου  από το γραφείο τελετών που είχε αναλάβει την κηδεία, μεταφέρθηκε η σορός της γυναίκας εκεί όπου κατοικούσε όσο ήταν εν ζωή. Εκεί περίμεναν τα συγγενικά της πρόσωπα προκειμένου να «παραλάβουν» το φέρετρο  .

Το τελετουργικό όμως πήρε άλλη τροπή, καθώς όταν οι συγγενείς άνοιξαν το φέρετρο, έκπληκτοι διαπίστωσαν πως μέσα σε αυτό ήταν άντρας και όχι γυναίκα.

Η κατάσταση λίγο έλλειψε να βγει εκτός ελέγχου και τα χειρότερα απεφεύχθησαν χάρη στην επέμβαση των ψυχραιμότερων, καθώς  αυτό που προείχε ήταν να  βρεθεί που είχε στείλει το γραφείο τελετών το οποίο είχε αναλάβει την κηδεία το  σωστό φέρετρο.

Αμέσως άρχισε αγώνας δρόμου καθώς όπως διαπιστώθηκε  τα σωστό φέρετρο ταξίδευε ήδη για το λιμάνι της Κυλλήνης και από εκεί  θα μεταφερόταν  στη Ζάκυνθο. Παρά την προσπάθεια ,   οι υπεύθυνοι του γραφείου δεν κατόρθωσαν  να προλάβουν τη νεκροφόρα , η οποία ταξίδευε ήδη με πλοίο της γραμμής για το νησί του Σολωμού.

Το αποτέλεσμα ήταν να αναβληθεί η κηδεία με το φέρετρο της γυναίκας να περιφέρεται για περισσότερο από 5 ώρες μεταξύ Ηλείας , Ιονίου και Ζακύνθου. Η νεκρώσιμη ακολουθία και η ταφή έγιναν 24 ώρες μετά με τους συγγενείς να απειλούν τώρα με μηνύσεις για προσβολή νεκρού, ψυχική οδύνη και πολλά άλλα.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.