ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Αλώβητη η Κρήτη από τον ισχυρό σεισμό των 5,5 Ρίχτερ

Δεν έχουν καταγραφεί προβλήματα μετά το χτύπημα του ισχυρού σεισμού έντασης 5,5 Ρίχτερ χθες στη θαλάσσια περιοχή Νότια Νοτιοανατολικά της Ζάκρου Σητείας και ανατολικά της Ιεράπετρας και οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

Αρκετοί κάτοικοι της Ανατολικής Κρήτης βγήκαν απ’ τα σπίτια τους λόγω της διάρκειας του σεισμού, όπως και μαθητές από τις σχολικές αίθουσες αλλά ευτυχώς η Κρήτη βγήκε αλώβητη από τα 5,5 Ρίχτερ, αφού μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές εκτός από κάποιες ρωγμές που εμφανίστηκαν στο κτίριο του σχολείου της πρώην Ακαδημίας Ηρακλείου, όπου στεγάζονται δύο Δημοτικά Σχολεία οι οποίες δεν είναι σίγουρο αν προκλήθηκαν από τον σημερινό σεισμό η αν ήταν παλαιές. Το κτίριο επισκέφθηκε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και αύριο συνεργεία του δήμου θα μεταβούν σ’ αυτό για να τις αποκαταστήσουν.

Το παιδιά του σχολικού συγκροτήματος βγήκαν από τις σχολικές αίθουσες του κτιρίου ως τη λήξη του σχολικού ωραρίου, ακολουθώντας την πρακτική σε περιπτώσεις σεισμού, κάτι που έγινε και σε άλλα σχολεία.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.