ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Αλήθειες και ψέματα για τις μπύρες (Φωτογραφίες)

Αλήθειες και ψέματα για τις μπύρες

Είναι αλήθεια ότι η αγαπημένη μας μπύρα κάνει καλό στα νεύρα, γράφει η μεγάλη γαλλική εφημερίδα Le FIGARO, αφού περιέχει βιταμίνες B3, B2, B6 και Β12 που βοηθούν στην απελευθέρωση ενέργειας από τις τροφές, oι οποίες είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος κι όλα αυτά σε ένα μεγάλο θέμα της εφημερίδας γύρω από τους μύθους που την συνοδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο!

Η μπύρα περιέχει 90-95% νερό, σιτηρά, υδατάνθρακες, βιταμίνες και αλκοόλ, επομένως και σε σύγκριση με άλλα αλκοολούχα ποτά που διαθέτουν το ίδιο ποσοστό αλκοόλ, η μπύρα δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι παχαίνει, διαβάζουμε στον FIGARO που «ξετινάζει» τα ψέματα και τις αλήθειες για τη μπύρα και την απόλαυσή της, όπως το αν πρέπει να πίνεται παγωμένη, γράφοντας πως οι ξανθές μπύρες πίνονται καλύτερα παγωμένες, αλλά όσο πιο μαύρη είναι η μπύρα καλύτερα είναι να πίνεται κρύα, όχι παγωμένη.

H μπύρα χωρίς αλκοόλ… έχει αλκοόλ, είναι ένα εντυπωσιακό στοιχείο που διαβάζουμε στον FIGARO, καθώς εξαρτάται από τη νομοθεσία της κάθε χώρας και τους παραγωγούς της και το βαθμό αλκοόλ.

Aπό τον FIGARO μαθαίνουμε πως από τον Μεσαίωνα η μπύρα ήταν γνωστή για τις ηρεμιστικές και αντισηπτικές της ιδιότητες, καθώς περιέχει ένα φυτικό ένζυμο και το ανακάλυψε καλόγρια και βοτανολόγος τον 12ο αιώνα μ.χ., οπότε και οι μοναχοί το πρόσθεσαν στην μπύρα τους, ενώ είναι αλήθεια, ακόμη, ότι η μπύρα δίνει λάμψη στα μαλλιά, διευκολύνει τον ύπνο και καταπολεμά την οστεοπόρωση!

kontranews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.