ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Αλέξανδρος, ο ΜΑΧΗΤΗΣ!

Θλίψη, απόγνωση…. Αυτά είναι τα συναισθήματα που βιώνουν οι γονείς όταν ανακαλύπτουν ότι το παιδί τους πάσχει από μια μορφή καρκίνου. Ο χρόνος σταματά και η αγωνία μεγαλώνει.

 

Τα ίδια συναισθήματα είχε και η μαμά του Αλέξανδρου, ενός παιδιού που χρειάστηκε να μεταφέρουμε άμεσα από ιδιωτική κλινική στο Γ.Ν.Θ Ιπποκράτειο. Ο Αλέξανδρος έπασχε από νευροβλάστωμα. Έκανε χημειοθεραπεία επί ενάμισι χρόνο. Έπεσαν τα μαλλιά του και ήταν αδύναμος παρόλο που είχε πάρει πολλά κιλά. Η αισιοδοξία του αλλά και το χιούμορ του, όμως, τον βοήθησαν να μην το βάζει κάτω.

 

Όλο αυτό το διάστημα πάλευε με τη ζωή του και οι γονείς του νόμιζαν ότι θα τον χάσουν. Μέσα στο ασθενοφόρο, καθώς μεταφέραμε το παιδί, η μαμά του μας είπε χαρακτηριστικά: «Το να έχουμε τον Αλέξανδρο ακόμα κοντά μας είναι εκπληκτικό. Ο Αλέξανδρος είναι μαχητής. Κάθε φορά που χάνω τον έλεγχο και κλαίω με αγκαλιάζει τρυφερά και με φιλάει»!

 

Τα λόγια αυτά δεν θα τα ξεχάσουμε ποτέ! Ο τρόπος που αντιμετώπιζε ο μικρός την ασθένειά του μας εντυπωσίασε. Τώρα, μετά από 2 χρόνια από την θεραπεία του, οι γιατροί είναι αισιόδοξοι καθώς δεν παρουσιάζει ίχνη της ασθένειάς του.

 

Ο Αλέξανδρος ήταν μαχητής όπως και όλα τα παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρές ασθένειες. Μας χρειάζονται δίπλα τους γιατί δεν είναι η έκβαση το θέμα, είναι το ίδιο το παιδί, η ασθένεια….και ένα Χαμόγελο να τα σκεπάζει όλα!

hamogelo.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.