Η αποσταθεροποίηση του κλίματος εκδηλώνεται πλέον σε όλο τον πλανήτη. Χιονιάς σαρώνει τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό. Η βόρειος Αγγλία αντιμετωπίζει τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 70 ετών, ενώ η Ισπανία υποφέρει από πυρκαγιές!

Χιονιάς στις ΗΠΑ

Χιονοθύελλες, πλημμύρες και ανεμοστρόβιλοι πλήττουν τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μόνο μέσα σε μια εβδομάδα 43 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω κακοκαιρίας. Ο τρελός καιρός οφείλεται στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Στο Γουισκόνσιν και το Ιλινόι έπεσαν χιόνια. Στο κεντρικό Μιζούρι, 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ξαφνικές πλημμύρες. Στο Τέξας επικρατούν πολικές θερμοκρασίες μετά τους ανεμοστρόβιλους. 2.900 πτήσεις έχουν ήδη ακυρωθεί συνολικά στη χώρα.

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΟ ΚΑΤΑΧΕΙΜΩΝΟ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Στην κλιματική αλλαγή οφείλονται και οι δασικές πυρκαγιές καταχείμωνο στη βόρεια Ισπανία. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη σε περισσότερα από 120 μέτωπα, με ισχυρούς ανέμους και ασυνήθιστη για την εποχή ξηρασία να δυσκολεύουν το έργο τους.

ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΕ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Εκατοντάδες οικογένειες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στη Βόρεια Αγγλία με βάρκες μέσα στο κρύο. Οι σφοδρές πλημμύρες που έφεραν οι καταρρακτώδεις βροχές μετέτρεψαν ολόκληρες περιοχές σε λίμνες. Οι νέες καταιγίδες που αναμένονται θα φέρουν χειρότερα.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Κάμερον μίλησε για τις χειρότερες πλημύρες των τελευταίων 70 ετών. Στο Γιορκ 500 στρατιώτες αλλά και η πολεμική αεροπορία κλήθηκαν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των υδροφρακτών και την επαναλειτουργία των αντλιών καθώς η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο από αέρος.

ΣΤΕΡΕΨΑΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ

Στη Βενετία που συνήθως πνίγεται το χειμώνα, η στάθμη του νερού στα περίφημα κανάλια της πόλης έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ στα χρονικά. Τόσο που οι γόνδολες δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν. Το φαινόμενο οφείλεται στην ασυνήθιστα χαμηλή βροχόπτωση.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΧΙΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ

Οι χειρότερες χιoνοπτώσεις των τελευταίων 55 ετών πλήττουν το βορειοδυτικό Μεξικό. Το χιόνι έφτασε τα 30 εκατοστά και ο υδράργυρος βούτηξε μέχρι και 18 βαθμούς υπό το μηδέν.

ΥΔΑΤΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Η ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ

Την ίδια ώρα σαρωτικές πλημμύρες πλήττουν τη Νότια Αμερική. Σε Βραζιλία, Αργεντινή και Παραγουάη 160.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.