ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Αϊτή: Κηρύχθηκε τριήμερο πένθος για τα θύματα του τυφώνα Μάθιου – 877 νεκροί και δεκάδες χιλιάδες πληγέντες (φωτό)

Η πραγματική καταστροφή και ο θρήνος από το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου βρίσκεται στην Αϊτή άσχετα εάν τα διεθνή ΜΜΕ έχουν στρέψει τα βλέμματά τους στις ΗΠΑ. Η μικρή χώρα — που είναι και μια από τις πιο φτωχές του πλανήτη —  έχει ως απολογισμό περισσότερους από 877 νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες πληγέντες από το πέρασμα του φονικού τυφώνα.

Η κυβέρνηση της νησιωτικής χώρας κήρυξε τριήμερο πένθος για τους νεκρούς από το πέρασμα του Μάθιου, ενώ πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος επιδημίας χολέρας στην Αϊτή, καθώς ο τυφώνας κατέστρεψε τις ήδη προβληματικές υποδομές ύδρευσης.

Όσον αφορά στον αριθμό των θυμάτων, επίσημες αρχές της Αϊτής αναφέρουν ότι υπάρχουν 336 νεκροί, τέσσερις αγνοούμενοι και 211 τραυματίες, ωστόσο, οι νοτιοδυτικές περιοχές της χώρας παραμένουν αποκλεισμένες και θεωρείται βέβαιο ότι ο αριθμός των απωλειών θα αυξηθεί εκθετικά.

Ήδη, οι ΗΠΑ στέλνουν βοήθεια και προμήθειες στην τσακισμένη από τον Μάθιου Αϊτή, καθώς ο ΟΗΕ εκτιμά ότι περισσότεροι από 350.000 άνθρωποι έχουν ανάγκη άμεσης βοήθειας. Προμήθειες και ιατρικό προσωπικό έχουν στείλει στην Αϊτή και η Κούβα, η Κολομβία και η Βενεζουέλα.

Τριήμερο πένθος στην Αϊτή για την εκατόμβη από τον τυφώνα Μάθιου - Στους 877 εκτιμώνται οι νεκροί (Photos) - Media

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.