ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Αγοράστε έναν αληθινό δεινόσαυρο στην πιο παράξενη δημοπρασία που έγινε ποτέ

Αν θέλετε να κάνετε την διακόσμηση του σπιτιού σας ξεχωριστή, δεν έχετε παρά να συμμετέχετε στην δημοπρασία που θα γίνει το Νοέμβριο στην Αγγλία για τον σκελετό ενός δεινοσαύρου, με τιμή εκκίνησης τις 680.000 ευρώ

Αν ανήκετε στους «αφόρητα» πλούσιους αυτού του μάταιου κόσμου, και δεν έχετε που να ξοδέψετε τα χρήματά σας, έχετε πια την λύση. Μπορείτε να ξεχάστε τα πανάκριβα αντικείμενα και τους πίνακες, και να «χτυπήσετε» τον σκελετό ενός αληθινού δεινοσαύρου για την διακόσμηση του σπιτιού σας. Ένας σκελετός ο οποίος θα ξεκινά από τα 680.000 ευρώ ενώ αναμένεται να πιάσει πολύ περισσότερα.

Ο λίγο κάτω από τα 3 μέτρα σκελετός είναι σχεδόν πλήρης, και είναι ότι έχει απομείνει από έναν Αλλόσαυρο, εξαφανίστηκε από την Γη πριν από 155 εκατομμύρια χρόνια. Ο συγκεκριμένος δεινόσαυρος ζούσε στην Ιουρασική περίοδο και ήταν στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας της εποχής του καθώς ήταν από τους λίγους του είδους του που είχαν μια σειρά δυνατών δοντιών στο στόμα του.

Ο σκελετός ανακαλύφθηκε το 2009 στο Γουαϊόμινγκ στην Αμερική, και μετά από αρκετά χρόνια έρευνας κατάφεραν οι ειδικοί να ολοκληρώσουν την πλήρη ανασύστασή του.

Σε πλήρη ανάπτυξη, ο δεινόσαυρος μπορούσε να φθάσει έως και τα 8 μέτρα. Ο μόνος που τον ξεπέρασε ποτέ σε μέγεθος ήταν ο πασίγνωστος T-Rex ο οποίος όμως έζησε κάπου 80 εκατομμύρια χρόνια αργότερα.

Ο σκελετός πρόκειται να βγει σε πλειστηριασμό στις 25 Νοεμβρίου με την τιμή του να μην μπορεί να  υπολογιστεί, καθώς είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Όσο για τους αγοραστές, οι ειδικοί λένε ότι ένα αντικείμενο όπως αυτό είναι ελκυστικό σε κάποιους πλούσιους που θέλουν με έναν τέτοιο τρόπο να κάνουν την διακόσμηση στο σπίτι της πραγματικά μοναδική.

Η πιο πρόσφατη αγοραπωλησία σκελετού δεινοσαύρου έγινε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Δανίς, που αγόρασε έναν Διπλόδοκο για περίπου 550.00 ευρώ. 

 

protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.