ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Αγιορείτικη συνταγή Μπακαλιάρος με ντομάτα, θυμάρι και ρίγανη

Αγιορείτικη συνταγή: Μπακαλιάρος με ντομάτα, θυμάρι και ρίγανη

ΥΛΙΚΑ:

750 γρ. ξαρμυρισμένος Μπακαλιάρος
3 κ. σ. ελαιόλαδο

1 σφηνάκι τσίπουρο με γλυκάνισο
400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη ή 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
Θυμάρι
Ρίγανη
1 κ. γ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μερίδες τον ξεπλένουμε και τον αφήνουμε να στεγνώσει
2. Σε βαθύ τηγάνι σωτάρουμε σε καυτό ελαιόλαδο το ψάρι και από τις 2 πλευρές
3. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να σιγά – σιγά να εξατμιστούν τα υγρά
4. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μυρωδικά και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το ψάρι

www.agioritikovima.gr
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.