ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Η Αγία Βαρβάρα που την αποκεφάλισε ο πατέρας της

Έζησε φρικτά βασανιστήρια

Η Αγία Βαρβάρα, τα λείψανα της οποία βρίσκονται στην Αθήνα, έζησε και μαρτύρησε επί Αυτοκράτορα Μαξιμιανού.

Η Αγία Βαρβάρα ήταν μονογενής θυγατέρα του πλούσιου Έλληνα ειδωλολάτρη Διόσκουρου, Σατράπη της Νικομήδειας.

Παρόλο που το περιβάλλον στο οποίο ανατράφηκε, το αποτελούσαν φανατικοί ειδωλολάτρες, η Αγία φωτίσθηκε από την αλήθεια του Θείου Λόγου και νέα ακόμα ασπάσθηκε το Χριστιανισμό.

Αυτό προκάλεσε την οργή του πατέρα της που μεταχειρίσθηκε κάθε μέσο, ακόμα και βασανισμούς για να την μεταπείσει.

Όταν όμως βρέθηκε εμπρός στην υπερήφανη και σταθερή στάση της την παρέδωσε στο διοικητή της επαρχίας, για να την τιμωρήσει. Ο Έπαρχος εντυπωσιάσθηκε από την έξοχη ομορφιά της νέας και προσπάθησε να την επαναφέρει στην ειδωλολατρία. Εμπρός όμως στην αμετάκλητη απόφαση της να μην απαρνηθεί το Χριστό, την υπέβαλλε σε φρικτά μαρτύρια, γι’ αυτό και ονομάσθηκε Μεγαλομάρτυρας.

Τελικά αποκεφαλίσθηκε με το ξίφος του ιδίου του πατέρα της, «ταίς πατρικαίς χερσί τω πατρικώ ξίφει την τελειώσιν δέχεται», όπως λέει ο βιογράφος της Συμεών. Και κατά την παράδοση, καθώς απομακρύνονταν από την σφαγή της θυγατέρας του, η Θεία Δίκη , με μορφή κεραυνού, κατέκαψε το δήμιο –πατέρα.

Τον τιμωρό αυτό κεραυνό συμβολίζουν τα πυρά του Πυροβολικού και το 1829 καθιερώθηκε ως προστάτιδα του Ελληνικού Πυροβολικού.

Η μνήμη της τιμάται στις 4 Δεκεμβρίου από την Ορθόδοξη Ανατολική και τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία καθώς και το Πυροβολικό πολλών χωρών ανεξαρτήτως θρησκείας.

Η άφιξη των λειψάνων προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όλα ξεκίνησαν όταν αποφασίστηκε πως τα λείψανα της Αγίας θα κάνουν πέρασμα και από το νοσοκομείο του Αγιου Σάββα μαζί με τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, ώστε να μπορέσουν να τα προσκυνήσουν οι καρκινοπαθείς. Τελικά ο κ. Κουρουμπλής δεν θα πάει όμως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Φίλης ξέσπασε μιλώντας για «εμπόριο λειψάνων».

Ο διευθυντής Τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χ. Κονιδάρης απήντησε πως «εμπόριο λειψάνων κάνει ο ίδιος ο κ. Φίλης. Εμπορεύεται τα λείψανα ενός δήθεν αριστερού αντικληρισμού!», ενώ προέτρεψε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να «διδαχθεί από τη στάση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα»…

Πατήστε εδώ για να δείτε: ΒΙΝΤΕΟ – Εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας στην 95 ΜΕΘ Ρόδου – Παρουσίαση οπλικών συστημάτων Πυροβολικού

newsbeast.gr/

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.