ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
nmm

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ

ΥΛΙΚΑ

12 μεγάλες αγκινάρες

300γρ. μανιτάρια

400γρ. μεγάλες καραβίδες

2 κρεμμύδια

100γρ. βούτυρο

2 κουταλιές πελτές ντομάτας

1 κονσέρβα τρούφα μανιτάρι

1 κούπα κρέμα γάλακτος

¾ κούπας μπράντι

40γρ. αλεύρι

80γρ. τριμμένο τυρί

3 λεμόνια

½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

Μαιντανός

Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζετε τα εξωτερικά φύλλα της αγκινάρας που είναι σκληρά, φυλάσσετε την καρδιά και κόβετε το πάνω μέρος. Τις τρίβετε με λεμόνι.

Τις βράζετε σε άφθονο νερό με αλάτι για 10 λεπτά. Τις στραγγίζετε, τις ξεπλένετε και τις γυρίζετε ανάποδα σε μία πετσέτα για να απαλλαγούν τελείως από τα υγρά τους.

Σε μία μικρή κατσαρόλα με λίγο βούτυρο σοτάρετε τις καραβίδες. Τις φυλάσσετε.

Στο ίδιο βούτυρο σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.

Ύστερα σοτάρετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και προσθέτετε το αλεύρι, το πιπέρι, τον πελτέ, το ψιλοκομμένο μανιτάρι τρούφα και τις καραβίδες σε κομματάκια.

Σβήνετε ραντίζοντας με το μπράντι και προσθέτετε το κρασί. Τα αναμειγνύετε με την κρέμα γάλακτος.

Βάζετε τα καπελάκια της αγκινάρας σε μία πιατέλα, τις γεμίζετε με το μείγμα, τις πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και τις αφήνετε να ψηθούν για 10 λεπτά στο φούρνο και για 5 στο γκρίλ.

Κόβετε το λεμόνι σε ροδέλες, γαρνίρετε και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο μαιντανό.

ΣΕΦ ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΚΥΡΙΛΗΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.