ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Η αγάπη μου έσωσε τον άντρα μου από τα ναρκωτικά

Πριν 10 χρόνια γνώρισα τον άντρα  μου ήταν ένα καλό παιδι αγαπητός σε όλους εργατικός με όλα τα καλά που μπορεί να ήθελε μια γυναίκα από έναν άνδρα.

Τον ερωτευτηκα και τον αγαπησα παραφορα από την πρωτη στιγμη ήταν ο ιδανικός για να κάνεις οικογένεια. Αρχίσαμε να συζουμε από την πρώτη κιόλας εβδομάδα όλα έδειχναν φυσιολογικά και ήμουν ευτυχισμένη στα 3 χρόνια σχέσεις έμεινα έγκυος και κάναμε πολιτικό γάμο.

Λίγο πριν γεννήσω η συμπεριφορά του ήταν λίγο περίεργη αλλά δεν είχα δώσει και πολύ σημασία έλεγα πως ήταν λόγω της αγωνιάς του για την γέννα. Όταν γέννησα και γυρίσαμε στο σπίτι πήρε κάποιες μέρες άδεια από την δουλειά του και καθώς περνούσαν οι μέρες, η συμπεριφορά του άλλαζε προς το χειρότερο. Κάπου εκεί μου αποκάλυψε πως είναι πολύ βαθιά χωμένος με τα ναρκωτικά και έχασα την γη κάτω από τα πόδια μου. 

Το συζητήσαμε για να βρουμε τροπο να ξεφυγει  και του ειπα πως θα ειμαι διπλα του. Αρχικα  δώσαμε το μωρό για 13 μέρες στην πεθερά μου για να έχει απόλυτη ησυχία στο σπίτι και να μπορεί να κόψει. Βέβαια απέτυχε η προσπαθεια και ξαναπροσπαθησαμε και ξαναπροσπαθησαμε. Έτσι περνούσε ο καιρός με το να κόβει και να αρχίζει. Εμπιστευτήκαμε γιατρούς που μας έδιναν θεραπείες αλλά καμία δεν πέτυχε. Όσο περνούσε ο καιρός τα  πράγματα χειροτέρευαν μέχρι που είπα φτάνει μέχρι εδώ. Πήρα το παιδι μου και πήγα στους δικούς μου. Τους εξήγησα τα πάντα και έπεσαν από τα σύννεφα. Με συμβούλεψαν να μην τον παρατήσω και να τον βοηθήσω, θα ήταν κρίμα να πεθάνει ένας άνθρωπος και εσύ να μην έχεις κάνει το μέγιστο των δυνατοτήτων σου.

Εκείνος με έπαιρνε τηλέφωνο και με παρακάλαγε να γυρίσω και ότι θα αλλάξει εγώ όμως δεν τον πίστευα. Ένιωθα χαρά που ξέφυγα ένιωθα ελεύθερη χωρίς στενοχώριες και καβγάδες. Ήθελα ηρεμία και όντως ένιωθα πως την είχα βρει μακριά του. Έλεγα πως δεν ειμαι η μονη μονογονεας στον κοσμο και ότι, ετσι όπως τα καταφεραν οι αλλοι θα τα καταφερω και εγώ.

Με έπαιρνε τηλέφωνο κάθε βράδυ και μιλούσαμε όλη νύχτα λες και ήμασταν ερωτευμένοι. Μου είπε να γυρίσω πίσω και ότι όλα θα έφτιαχναν. Μετά από μια εβδομάδα πήρα την απόφαση με βαριά καρδιά και γύρισα για να μην νιώθω τύψεις ότι τον παράτησα ενώ θα μπορούσα να το είχα  παλέψει κι άλλο. Γύρισα σπίτι και ο καιρός περνούσε χωρίς καμία βελτίωση. Ήρθε Πάσχα και είπαμε να πάμε στο εξοχικό μας και να κάνουμε μια απόπειρα να κόψει και πήγαμε. Το δεύτερο βράδυ ήταν μαρτυρικό ήμουν ξύπνια όλη νύχτα και ανεχόμουν τα νεύρα του, τις βλακείες που έλεγε και ότι βλακείες έκανε μέχρι να ξημερώσει και να τον πάω στο πρώτο καράβι που έφευγε για Πειραιά να πάει να πάρει την δόση του.

Πριν μπει στο καράβι του είπα πως τελειώσαμε και να μην με ξαναπάρει ούτε τηλέφωνο και όσο για το παιδι αν δεν κρίνω ότι μπορεί να το πάρει δεν θα τον άφηνα ουτε να το  βλέπει. Με πήρε τηλέφωνο το μεσημέρι και μου είπε ότι πήγε και έκανε αίτηση στον ΟΚΑΝΑ για να μπει σε πρόγραμμα και ότι όλα θα φτιάξουν. Δεν τον πίστεψα και γύρισα στο σπίτι μας για να μαζέψω τα πραγματα μου να φύγω μαζί με το παιδι. Με παρακάλεσε να μείνω για τελευταία φορά , έλεγε ότι θα ήταν η τελευταία προσπάθεια και αν αποτύχει θα χωρίζαμε για πάντα χωρις να με ξαναπαρακαλεσει και θα δεχoταν ότι και αν του έλεγα.

Τελικά η προσπάθεια πετυχε , το προγραμμα ηταν αυτό που του ταιριαζε και τον βοηθησε να είναι σημερα καθαρος εδώ και 3 χρονια . Η αγάπη κάνει θαύματα. Πιστέψτε το!

Αυγουστίνα

singleparent.gr/

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.