ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Αφιέρωμα της FIBA στον Χαραλαμπόπουλο: “Το καλοκαίρι σημαίνει… Εθνική”

Ο 19χρονος φόργουορντ κλήθηκε για πρώτη φορά στην Ανδρών, ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά και η Παγκόσμια Ομοσπονδία φιλοξενεί αφιέρωμα στο νέο ταλέντο του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Χαραλαμπόπουλος παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την παρουσία της ελληνικής ομάδας στο Προολυμπιακό Τουρνουά και έκανε την ευχή κάθε καλοκαίρι να είναι γι’ αυτόν συνυφασμένο με την Εθνική για πολλά χρόνια ακόμη.

Στο αφιέρωμα της FIBA τονίζεται πως ο νεαρός άσος είναι ο λόγος για να κοιτούν με αισιοδοξία το μέλλον οι φίλαθλοι της Ελλάδας.

-Ήταν κάτι που το περίμενες; Ποια ήταν η πρώτη αντίδραση και το πρώτο τηλεφώνημα που έκανες μόλις το έμαθες; 
«Δεν ήταν κάτι που περίμενα ομολογώ. Ήρεμος έμεινα. Δεν είχα κάποια…. τραβηγμένη αντίδραση, πέρα από ότι αισθάνθηκα πραγματικά πολύ χαρούμενος. Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που έκανα; Να επικοινωνήσω με τους γονείς μου, να δω αν το ήξεραν και να το μοιραστώ μαζί τους». 

-Τι περιμένεις να κερδίσεις από αυτή την εμπειρία; 
«Πολλά! Η πρώτη κλήση στην Εθνική Ανδρών είναι κάτι πολύ σημαντικό για οποιονδήποτε αθλητή. Πιστεύω πως θα κερδίσω πολλά. Από κάθε καινούρια εμπειρία κερδίζεις πράγματα. Το ίδιο θα γίνει και σε αυτή την περίπτωση». 

-Πόσο δύσκολη θα είναι η προσπάθεια της Εθνικής Ομάδας στο Προολυμπιακό δεδομένων και των απουσιών που ήδη υπάρχουν; 
«Δεν ξέρω αν είναι δύσκολη ή εύκολη. Αυτό που ξέρω είναι πως κάθε χρόνο η Εθνική Ανδρών παρουσιάζει ένα καλό πρόσωπο σε όλες τις διοργανώσεις και πως έχει ένα στόχο που θέλει να πετύχει και αυτό θα προσπαθήσει και φέτος να κάνει». 

-Το να φοράς τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας κάτι που κάνεις από τα 15 σου ουσιαστικά τι σημαίνει για σένα; 
«Για μενα καλοκαιρι σημαινει Εθνική ομάδα απο τα 15 μου και μετα. Και ευχή μου είναι να παραμείνουν συνυφασμένα αυτά τα δύο για πολλά χρόνια ακόμη, γιατί αγαπώ το μπάσκετ, αλλά και το να παίζω για τη χώρα μου. Δεν συγκρίνεται με κάτι αυτό!»

newsit.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.