ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Λάρισα: Αφαίρεσαν όγκο 4 κιλών από πεντάχρονο κορίτσι – Τι ακριβώς συνέβη (Φωτό)!

Ένα κοριτσάκι ηλικίας 5 χρόνων, που μέχρι πρόσφατα όλοι θεωρούσαν απλά παχουλό, διακομίστηκε πρόσφατα στην παιδοχειρουργική κλινική…

του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με μετεωρισμένη κοιλιά, δυσανάλογη για την ηλικία του, με έντονη δυσκολία στην αναπνοή και τάση για εμετό.

ΦΩΤΟ από e-thessalia.gr
ΦΩΤΟ από e-thessalia.gr

Η μαγνητική τομογραφία αποκάλυψε ένα γιγαντιαίο κυστικό όγκο -τεσσάρων κιλών όπως αποδείχθηκε- ο οποίος καταλάμβανε ολόκληρη την κοιλιά από το συκώτι μέχρι την ουροδόχο κύστη.

Πρόκειται για περιστατικό χωρίς ιατρικό προηγούμενο τουλάχιστον βιβλιογραφικά. Σημαντικό επίτευγμα των ιατρών που χειρούργησαν το κοριτσάκι, το οποίο την 1η Απριλίου επέστρεψε υγιές στο σπίτι του, ήταν το γεγονός ότι έσωσαν τη χοληδόχο κύστη με εμφύτευσή της σε ένα τμήμα της κοίτης που άφησε ο όγκος.

Ο διευθυντής της παιδοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου, που τυγχάνει να είναι Κύπριος, ο δρ Ανδρέας Μάρκου, περιγράφει στον «Π» το όλο περιστατικό και τα όσα προέκυψαν επάνω στο χειρουργικό τραπέζι.

Αναλυτικότερα για την περίπτωση του κοριτσιού ο κ. Μάρκου, ανέφερε τα ακόλουθα: «Πρόκειται για σπάνιο κυστικό όγκο. Το παιδί ηλικίας 5 χρόνων σήμερα εμφάνιζε μια μετεωρισμένη κοιλία, δυσανάλογη για την ηλικία του, που τελευταία παρουσίαζε αναπνευστικά προβλήματα λόγω της ανύψωσης του διαφράγματος και πίεσης των πνευμόνων. Επίσης παρουσίαζε δυσκολία κατά τη μετακίνηση λόγω του βάρους της κύστης (περίπου 4 kg). Η μικρή εξήλθε χωρίς τη μετεωρισμένη κοιλία, ελαφρότερη κατά 4 kg και χαίρει άκρας υγείας.

Πηγή: politis-news.com, e-thessalia.gr

newsit.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.