ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Αεροσκάφος που απογειώνεται σαν ελικόπτερο και πετά σαν αεροπλάνο!

Αεροσκάφος που απογειώνεται σαν ελικόπτερο και πετά σαν αεροπλάνο!

Μια κινούμενη εικόνα που δείχνει τον σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα των μη επανδρωμένων VTOL X-Plane της, με το παρατσούκλι «Lightning Strike», μόλις αποκάλυψε η DARPA. VTOL σημαίνει «κάθετη απογείωση και προσγείωση». Το αεροσκάφος απογειώνεται και προσγειώνεται όπως ένα ελικόπτερο, αλλά πετάει όπως ένα αεροπλάνο. Με τελική ταχύτητα 460 mph, τα X-Plane θα είναι 50% πιο γρήγορα από οποιαδήποτε προηγούμενα αεροσκάφη VTOL στην ιστορία. Οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις έχουν προγραμματιστεί για το 2018.

perierga.gr - Αεροσκάφος που απογειώνεται σαν ελικόπτερο και πετά σαν αεροπλάνο!

Οι δυνατότητες κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (VTOL) αποτελούν ιδιαίτερα ενδιαφέρον κομμάτι της αεροναυπηγικής τεχνολογίας, καθώς το ζητούμενο είναι στην ουσία ο συνδυασμός ελικοπτέρου με αεροσκάφος. Σκοπός είναι η επίτευξη μιας ιδανικής ισορροπίας, μεταξύ της αύξησης της ταχύτητας και της εμβέλειας, μεταξύ των πτητικών επιδόσεων και της δυνατότητας κάθετης απογείωσης και προσγείωσης κ.ά.

Η DARPA του αμερικανικού Πενταγώνου επιδιώκει να πάει ένα βήμα παραπέρα, ενσωματώνοντας δυνατότητες VTOL σε UAV (drones) νέας γενιάς, στο πλαίσιο του προγράμματος VTOL X-Plane.

πηγή: newmoney.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.