ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

«Ο αδερφός μου έγινε κομμάτια μπροστά στα μάτια μου από χειροβομβίδα»! Συγκλονίζει πασίγνωστος Έλληνας ηθοποιός

Σε μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής προχώρησε ο Θοδωρής Κατσαφάδος στην ραδιοφωνική εκπομπή του Σπύρου Χαριτάτου. Ο γνωστός ηθοποιός εξομολογήθηκε τον τραγικό χαμό του αδερφού του από χειροβομβίδα που του έδωσε ο ίδιος.

«Από μια διαβολική σύμπτωση βρήκα κάτι στο χωριό την Πρωτομαγιά του 1963 και του το έδωσα… Και διαμελίστηκε μπροστά μου… Αυτό λοιπόν καθόρισε τη ζωή μου, την ταυτότητά μου και βρέθηκα ένα παιδάκι του χωριού, σε χρόνο μηδενικό, σε μια τεράστια Αθήνα, σε έναν ωκεανό, σημαδεμένος από αυτό το γεγονός, με μεγάλες τύψεις, μεγάλες ενοχές, για πολλά χρόνια δεν μίλαγα για αυτό, τώρα το συζητώ ίσως γιατί έχω την ανάγκη να το ξορκίζω μέχρι το τέλος της ζωής μου.

Αυτό το γεγονός του 1963 με τη χειροβομβίδα, που εγώ δεν ήξερα ότι ήταν χειροβομβίδα, είχε αυτό το αποτέλεσμα να χάσω το άλλο μου μισό, τον αγαπημένο μου αδελφό. Μπήκα στο θέατρο, έπαιζα σε τραγωδίες και κάποια στιγμή ήρθε ο μεγάλος αγγελιαφόρος των Βακχών. Κάποια στιγμή ο αγγελιαφόρος περιγράφει τον τεμαχισμό του Πενθέα από τη μάνα του και λέει: σκόρπια κομμάτια κείτεται στις μαύρες πέτρες, στους θάμνους, στο δάσος το πυκνό, δυσεύρετος και αγύρευτος, την άθλια κεφαλή του την περιμάζεψε η μάνα του. Ακριβώς αυτό που περιέγραφα για 52 παραστάσεις εκείνο το καλοκαίρι και ήμουν υποψήφιος για το βραβείο Κουν για αυτό τον μονόλογο, εμένα ήταν ο εφιάλτης μου, αυτό ήταν η ζωή μου. Και έφτασε η στιγμή να το αρθρώνω μπροστά σε 10.000 θεατές. Η ζωή κάνει κάτι περίεργους κύκλους και είναι καλό να τους αφουγκραζόμαστε».

Συγκλόνισε ο Θοδωρής Κατσαφάδος: Ο τραγικός θάνατος του αδερφού του από χειροβομβίδα

athensmagazine.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.