ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

«Άβυσσος θλίψης» στις κηδείες των παιδιών που σκοτώθηκαν στη Γαλλία

Παιδικά τραγούδια, κατόπιν η απόλυτη σιωπή: η μικρή κοινότητα του Σεν Φελιού ντ΄Αβάλ, στη νοτιοδυτική Γαλλία, βυθίστηκε σε μια «άβυσσο θλίψης» σήμερα όπου τελέστηκαν οι κηδείες των μαθητών που σκοτώθηκαν στη σύγκρουση του σχολικού λεωφορείου τους με ένα τρένο.

«Η απώλειά σας αφήνει ένα σκληρό κενό στην καρδιά των γονέων σας και όλων των κοντινών ανθρώπων σας. Τίποτα δεν θα καλύψει αυτό το κενό» είπε ο επίσκοπος του Περπινιάν μόλις ξεκίνησε η θρησκευτική τελετή.

«Ο θάνατός σας βύθισε τους γονείς σας και τους φίλους σας σε μια αδυναμία κατανόησης, σε μια άβυσσο θλίψης αλλά επίσης και οργής, όπου επικρατεί ένα ερώτημα: γιατί;» σημείωσε ο Νορμπέρ Τουρινί, όπως μεταδίδει το AFP και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Έξι μαθητές σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν την 14η Δεκεμβρίου όταν το σχολικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με μια αμαξοστοιχία στην κοινότητα Μιλάς.

Το δυστύχημα είναι από τα σοβαρότερα όπου εμπλέκεται ένα σχολικό λεωφορείο μετά την τραγωδία στο Μπον (κεντρονατολική Γαλλία) το 1982, με 53 νεκρούς εκ των οποίων 44 παιδιά.

Η οδηγός του λεωφορείου, που τραυματίστηκε στο δυστύχημα, κατηγορείται για ανθρωποκτονίες και πρόκληση βλαβών από αμέλεια. Επιμένει ότι οι μπάρες στη διάβαση ήταν ανεβασμένες.

Στο Σεν Φελιού ντ’ Αβάλ, το χωριό καταγωγής όλων των νέων, χιλιάδες άνθρωποι παρέστησαν στην επιμνημόσυνη τελετή, οι περισσότεροι εκ των οποίων στο εξωτερικό του ιερού ναού απ όπου την παρακολούθησαν σε μια μεγάλη οθόνη.

Παιδικά τραγούδια αντηχούσαν προτού ο ιερέας αρχίσει να διαβάζει τα ονόματα των έξι παιδιών που σκοτώθηκαν στο Μιλάς, εκ των οποίων τα τέσσερα κηδεύτηκαν σήμερα.

Ο Αλάν, ο Λοΐκ, ο Ντιγό και ο Τεντί: τα λευκά φέρετρα των τεσσάρων αγοριών είχαν τοποθετηθεί σε μια κεντρική αίθουσα του χωριού. Ο ηγούμενος Μπενουά ντε Ρεκ ανέφερε επίσης το όνομα της Οφίλια, που κηδεύτηκε τη Δευτέρα, και του Γιουνές, που κηδεύτηκε την Τετάρτη.

Μερικές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν επίσης το απόγευμα στο τέμενος του Περπινιάν για να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη «των αγγέλων που χάθηκαν».

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.