ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

85 στο σκαμνί για το “Koriopolis” – Απαλλαγή Μαρινάκη για τέσσερα κακουργήματα διώκονται Μπέος και Τσακογιάννης

Την παραπομπή 85 κατηγορουμένων αποφάσισε τελικά το Συμβούλιο Εφετών, για το περίφημο σκάνδαλο των στημένων αγώνων του 2011 που έγινε γνωστό ως «Koriopolis».

Μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκονται ο νυν δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο επιχειρηματίας Γιώργος Τσακογιάννης (βαρύνονται με τέσσερα κακουργήματα έκαστος), ποδοσφαιριστές, προπονητές, στοιχηματικοί πράκτορες και άλλοι παράγοντες του ποδοσφαίρου, οι οποίοι βαρύνονται με κακουργήματα, όπως εγκληματική οργάνωση, δωροληψία – δωροδοκία, παράνομο στοιχηματισμό κ.ά.

Σύμφωνα με το βούλευμα, κάποιοι εκ των παραγόντων απαλλάσσονται για επιμέρους πράξεις, ενώ για κάποιους άλλους παύει οριστικά κάθε δίωξη. Επίσης, παύει οριστικά η ποινική δίωξη δύο κατηγορούμενων λόγω θανάτου.

Από κάθε κατηγορία απαλλάσσεται ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, καθώς ο Αντιεισαγγελέας Εφετών, Παναγιώτης Πούλιος, στην εισήγησή του προς το Συμβούλιο ανέφερε ότι δεν προέκυψε σε βάρος του κανένα στοιχείο κατά η διάρκεια της έρευνας και έτσι «δεν στοιχειοθετούνται σε βάρος αυτού οι αντικειμενικές υποστάσεις των διωκομένων πράξεων» (απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, απλή συνέργεια σε εκβίαση με απειλή βλάβης του επαγγέλματος του εξαναγκαζομένου, κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ΄ εξακολούθηση, και δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αθλητικού αγώνος, κατά συρροή).

Ο κ. Πούλιος στην εισήγησή του ανέφερε ότι ως διευθυντής της οργάνωσης φέρεται ο τότε πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Για τον κ. Μπέο ο κ. Πούλιος σημείωνε: «Από το έτος 2008 μέχρι και την 27/6/2011, διηύθυνε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα από περισσότερα από τρία πρόσωπα (οργάνωση), (…), με σκοπό να αποκτήσουν παράνομο περιουσιακό όφελος, έδινε εντολή στα λοιπά μέλη της οργάνωσης- παράνομους πράκτορες, οι οποίοι δρώντας άλλοτε για ίδιον όφελος άλλοτε για λογαριασμό του, μετέβαιναν σε πρακτορεία της ΟΠΑΠ Α.Ε., όπου παριστούσαν, εν γνώσει ψευδώς, με συμπερασματικά συναγόμενη δήλωση, στους αρμόδιους υπαλλήλους του πρακτορείου, ότι παίζουν στο στοιχηματικό παιχνίδι με την επωνυμία “ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ”, τηρώντας τις διατάξεις του Κανονισμού συμμετοχής σε αυτό του ΟΠΑΠ, υπό τους όρους της αρχής των πιθανοτήτων, δηλώνοντας με τη συμπεριφορά τους σιωπηρά, ότι δεν γνώριζαν εκ των προτέρων το αποτέλεσμα της έκβασης του γεγονότος (αποτέλεσμα ποδοσφαιρικού αγώνα κ.λπ.), στο οποίο επέλεγαν κάθε φορά να στοιχηματίσουν, με αποτέλεσμα, να παραπλανούν τους υπαλλήλους των πρακτορείων της εταιρείας ΟΠΑΠ Α.Ε. και να παραλαμβάνουν τα δελτία προκαθορισμένης απόδοσής τους, ενώ εάν οι τελευταίοι γνώριζαν την αληθή των πραγμάτων κατάσταση, δηλαδή ότι, όλοι οι επίμαχοι κάθε φορά ποδοσφαιρικοί αγώνες στους οποίους πόνταραν, ήσαν “χειραγωγημένοι”, δεν θα προέβαιναν στην αποδοχή των επιμάχων δελτίων και στην εξαργύρωση αυτών για λογαριασμό της εταιρείας ΟΠΑΠ Α.Ε., με αποτέλεσμα, να επέλθει ζημία στην περιουσία της τελευταίας, η οποία είναι ανάλογη με τα ποσά των κερδών τους (μελών της εγκληματικής οργανώσεως), με αντίστοιχη αύξηση της περιουσίας τους».

Πλέον, θα πρέπει να περάσει ένα μικρό διάστημα ώστε τα βουλεύματα να καταστούν αμετάκλητα (ίσως προσφύγει κάποιος εναντίον τους, αλλά οι προσφυγές εκδικάζονται αμέσως) και εν συνεχεία θα οριστεί δικάσιμος.

www.filathlos.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.