ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Η άσπρη στολή σε απογοήτευση: 7.700 νοσηλευτές με μεταπτυχιακές σπουδές στα … αζήτητα

Αναξιοποίητο μένει σε μεγάλο βαθμό το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι», ενώ η έλλειψη καθηκοντολογίου και οι λιγοστές προσλήψεις αποτελούν τα κύρια προβλήματα που ταλανίζουν τους νοσηλευτές του συγκεκριμένου νοσοκομείου αλλά και γενικότερα του χώρου της υγείας. Ένα σοβαρό ζήτημα ακόμη, είναι το γεγονός ότι πολλοί νοσηλευτές με μεταπτυχιακά και διδακτορικά παραμένουν σήμερα αναξιοποίητοι από θέσεις ευθύνης.

Τα παραπάνω τονίστηκαν σε εκδήλωση που διοργανώθηκε την Δευτέρα, στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι», από το νοσηλευτικό προσωπικό με διευθύντρια την κυρία Βάσω Φιλιππάτου και την συμμετοχή πολλών παραγόντων της υγείας όπως 1η ΥΠΕ, ΕΝΕ και ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ κ. Άγγελος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΝΕ κ. Δημήτρης Σκουτέλης, ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ κ. Αριστείδης Δάγλας και πολλοί άλλοι από το χώρο της Υγείας.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «κατανοούμε τις δυσκολίες του επαγγέλματος του νοσηλευτή και ως Πρώτη Υγειονομική Περιφέρεια θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να σταθούμε δίπλα στις δυσκολίες των νοσηλευτών».

Από την πλευρά της ΕΝΕ ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Σκουτέλης δήλωσε ότι «σήμερα δεν πρέπει να υπάρχει ημέρα γιορτής για τον νοσηλευτή καθότι απουσιάζουν βασικές προϋποθέσεις όπως το καθηκοντολόγιο και οι άμεσες προσλήψεις ικανού αριθμού νοσηλευτών στα νοσοκομεία».

Ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ κ. Δάγλας πάνω στο ίδιο θέμα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «από τις 4.500 προσλήψεις στα νοσοκομεία τις οποίες εξήγγειλε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μόνο 321 νοσηλευτές θα μπουν στην σχετική προκήρυξη. Παραμένουν αναξιοποίητοι από το σύστημα υγείας νοσηλευτές με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και είναι χαρακτηριστικά ότι ενώ σήμερα υπάρχουν 7.000 νοσηλευτές με μεταπτυχιακά και 700 νοσηλευτές με διδακτορικά δεν συμμετέχει κανείς νοσηλευτής σε θέση ευθύνης στο χώρο της υγείας». Επίσης ο κ. Δάγλας ανέφερε ότι «το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι» από άποψη κτηριακής υποδομής είναι ένα «στολίδι» αλλά σε πολύ μεγάλο βαθμό παραμένει αναξιοποίητο και δεν κάνει καν εφημερίες».

Τέλος η Διευθύντρια νοσηλευτικού προσωπικού κυρία Φιλιππάτου ανέφερε στην ομιλία της ότι «πίσω από τις άσπρες στολές μας κρύβεται απογοήτευση. Το νοσηλευτικό επάγγελμα είναι συνώνυμο της ανθρωπιάς αλλά τα νοσηλευτικά ζητήματα δεν αντιμετωπίστηκαν ποτέ ολιστικά».
Η συμμετοχή στην εκδήλωση ήταν πολλή μεγάλη και όλο το νοσοκομείο και η διοίκησή του αγκάλιασαν το νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο και τιμήθηκε.

Το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι» έρχεται να καλύψει κυρίως ανάγκες των ογκολογικών ασθενών αλλά προσπαθεί να ξεπεράσει καθημερινά προβλήματα και να λειτουργήσει στο 100 % της επάρκειας που δικαιούται.

onmed.gr/

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.