ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

36 χρόνια χωρίς τον Νίκο Ξυλούρη!

Ηταν 8 Φεβρουαρίου 1980 όταν ο αγαπημένος μουσικός και τραγουδιστής όλης της Ελλάδας Νίκος Ξυλούρης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 43 χρόνων.Νικημένος από τον καρκίνο με τον οποίο έδινε πολύμηνη μάχη (είχε διαγνωστεί με όγκο στους πνεύμονες) άφησε την τελευταία του πνοή στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά.

Σήμερα, με τη συμπλήρωση 36 χρόνων από το θάνατο του ο Πολιτιστικός Δήμος Ανωγείων της Κρήτης από όπου καταγόταν ο Νίκος Ξυλούρης αποφασίζει να τον τιμήσει. Τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του στον Ιερό Ναό της Παναγίας στο Περαχώρι Ανωγείων το απόγευμα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι αντίστοιχο. Αντιθέτως είναι μια παράδοση που μετρά ήδη τρία χρόνια, ξεκινώντας τον Φεβρουάριο του 2013. Οι κάτοικοι της περιοχής θεωρούν ότι είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής που μπορούν να αποδώσουν στον άνθρωπο που ανέβασε ψηλά το όνομα της Κρήτης και τους έκανε υπερήφανους όχι μόνο με την φωνή του και την προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι αλλά και με το ήθος του και την αντίσταση που έδειξε στα χρόνιας της Χούντας.
Ο Νίκος Ξυλούρης είναι ενταφιασμένος στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

adapokrites.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.