ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

 2οι ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Γραμμάτων Πολιτεία διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά, ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, στις 17.00 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου.

Το θέμα των φετινών Αγώνων Επιχειρηματολογίας είναι « Ευθανασία, δικαίωμα του ανθρώπου ή όχι;».

Οι Αγώνες Επιχειρηματολογίας είναι μία διαδικασία δομημένης αντιπαράθεσης κατά την οποία  δύο ομάδες μαθητών, καλούνται η μία να επιχειρηματολογήσει υπέρ και η άλλη  κατά του θέματος που έχει τεθεί. Οι μαθητές καλούνται να απαντήσουν σε άγνωστες ερωτήσεις οι οποίες θα τεθούν από τετραμελή επιτροπή κριτών η οποία απαρτίζεται από τους κυρίους: Δρ. Κρικώνη Ιωάννη, κοινωνιολόγο, Κανελλάκη Μαρτίνο, χειρουργό οφθαλμίατρο, Χαμουζά Αναστάσιο, νομικό και  υποψήφιο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Τσιρέβελο Νικόλαο, Δρ. Θεολογίας.  

Το θέμα είναι πολύπλοκο και εμπερικλείει επιστημονικά, ηθικά και θρησκευτικά διλήμματα, γεγονός που το καθιστά εξαιρετικά ενδιαφέρον τόσο για τους μαθητές όσο και για το κοινό. Οι ομάδες των μαθητών θα κριθούν με βάση τις ικανότητες τους στην επιχειρηματολογία και την τεκμηρίωση των θέσεών τους και όχι με βάση τις προσωπικές τους  πεποιθήσεις.

Το συντονισμό της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Σαμιωτάκης.  

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Γραμμάτων Πολιτεία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των μαθητών του για τις Πανελλήνιες εξετάσεις αλλά και της γενικότερης προετοιμασίας τους για την ακαδημαϊκή και προσωπική τους εξέλιξη, παροτρύνει τους μαθητές του να συμμετέχουν στους Αγώνες Επιχειρηματολογίας με σκοπό να αποκτήσουν σφαιρικότερη κατανόηση ενός θέματος, να αναπτύξουν την κριτική και αναλυτική τους σκέψη, να εκφράσουν με σαφήνεια και ευχέρεια τις απόψεις τους και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Για τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό Γραμμάτων Πολιτεία οι μαθητές μέσα από τέτοιες δράσεις αποκτούν πολύτιμα εφόδια για μία επιτυχημένη πορεία στη ζωή τους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.