ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Μετά από 24 ημέρες κατέληξαν ότι χρειάζεται ΕΔΕ για το θάνατο της μικρής Μελίνας

Χωρίς συμπεράσματα η προκαταρκτική εξέταση από το νοσοκομείο Ηρακλείου – Πλέον την υπόθεση αναλαμβάνει ειδικός εμπειρογνώμας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Έπρεπε να περάσουν 24 ημέρες για να καταλήξουν τελικά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου ότι απαιτείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου της 4χρονης Μελίνας.

Παρά τις αποκαλύψεις από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ για την αναισθησιολόγο που συμμετείχε στην επέμβαση ρουτίνας του άτυχου κοριτσιού και τις δραματικές εκκλήσεις του πατέρα της Μελίνας να πέσει φως στην υπόθεση, μόλις χθες Πέμπτη ανακοινώθηκε ότι η προκαταρκτική εξέταση δεν κατέληξε πουθενά και άρα χρειάζεται ΕΔΕ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου την ΕΔΕ θα διεξάγει ειδικός εμπειρογνώμονας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς «το συμπέρασμα της προκαταρκτικής εξέτασης δεν δείχνει ιατρικά λάθη ή ιατρική αμέλεια», σύμφωνα με τον υποδιοικητή της ΔΥΠΕ Κρήτης Στέλιο Δημητρακόπουλο.

Το πόρισμα της Προκαταρκτικής Εξέτασης καταλήγει : «Ασφαλές συμπέρασμα για την αιτία θανάτου του παιδιού χωρίς το επίσημο πόρισμα της Ιατροδικαστικής Έκθεσης δεν μπορεί να εξαχθεί. Για το λόγο αυτό προτείνεται η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ)».

To  πόρισμα της Προκαταρκτικής Εξέτασης έχει ήδη διαβιβαστεί στο Υπουργείο Υγείας, στην 7η ΥΠΕ, στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) και στην Εισαγγελία. 

Η ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ

Σήμερα Πέμπτη 21/1/2016, ολοκληρώθηκε η διενέργεια της Προκαταρκτικής Εξέτασης όσον αφορά το περιστατικό της 4χρονης η οποία απεβίωσε στο ΠΑ.Γ.Ν.Η. μετά από χειρουργική επέμβαση (αδενοειδεκτομή και μυριγγοτομή).

Το πόρισμα καταλήγει στο εξής: «Ασφαλές συμπέρασμα για την αιτία θανάτου του παιδιού χωρίς το επίσημο πόρισμα της Ιατροδικαστικής Έκθεσης δεν μπορεί να εξαχθεί. Για το λόγο αυτό προτείνεται η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ)».

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ανέθεσε τη διενέργεια ΕΔΕ σε ειδικό εμπειρογνώμονα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σημειώνεται ότι το πόρισμα της Προκαταρκτικής Εξέτασης έχει ήδη διαβιβαστεί στο Υπουργείο Υγείας, στην 7η ΥΠΕ, στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) και στην Εισαγγελία .

 protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.