ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Φήμες; 23χρονο σούπερ μόντελ ζει σαν βασίλισσα μέσα στη φυλακή

Το πιο διάσημο μοντέλο στο Πακιστάν βρίσκεται στη φυλακή για ξέπλυμα χρήματος και τα ΜΜΕ της χώρας ψάχνουν να βρουν αν την έχουν σαν βασίλισσα…

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες στις φυλακές Adiala στο Ραβαλπίντι του Πακιστάν, «φιλοξενούν» μια κρατούμενη που έχει τραβήξει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας: Το 23χρονο σούπερ μόντελ από το Πακιστάν, την Ayyan Αli.

Και τα ΜΜΕ της χώρας αναρωτιούνται αν η γυναίκα ζει στη φυλακή κάτω από ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.

Την έπιασαν με 500.000 δολάρια στη βαλίτσα

Στις 14 Μαρτίου η Ayyan συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Ισλαμαμπάντ με την κατηγορία του ξεπλύματος χρήματος: Στη βαλίτσα της είχε 500.000 δολάρια, ποσό το υπερβαίνει το νόμιμο όριο μετρητών που μπορούν να βγουν από τη χώρα, το οποίο είναι 10.000 δολάρια.

Η 23χρονη αρνήθηκε την κατηγορία, λέγοντας ότι τα χρήματα που αποκτήθηκαν νόμιμα από πώληση μέρους της ακίνητης περιουσίας της και υποστήριξη ότι δεν γνώριζε την τελωνειακή νομοθεσία.

Οι εισαγγελείς λένε ότι αν οι κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος σε βάρος της επιβεβαιωθούν, θα της επιβληθεί μεγάλο χρηματικό πρόστιμο με ποινή φυλάκισης μέχρι και 14 ετών. Η αίτησή της για αποφυλάκιση απορρίφθηκε.

Το διασημότερο μοντέλο του Πακιστάν

Γνωστή απλά ως Ayyan, ξεκίνησε την καριέρα της στην πασαρέλα στα 16 της χρόνια και γρήγορα κατάφερε να γίνει το πιο επιτυχημένο και διάσημο μοντέλο του Πακιστάν.

Μάλιστα, υπήρχαν φήμες ότι θα εκπροσωπήσει το Πακιστάν στα καλλιστεία Μις Υφήλιος. Παράλληλα, κάνει καριέρα στο τραγούδι.

Τώρα ζει σε «χρυσή» φυλακή;

Τα πακιστανικά μέσα ενημέρωσης ασχολούνται κυρίως τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κρατείται η νεαρή και με το αν έχει τύχει ειδικής μεταχείρισης.

Δημοσίευμα εφημερίδας υποστήριξε ότι η νεαρή ζει σε ένα πλήρως επιπλωμένο δωμάτιο με τηλεόραση, ψυγείο, φοράει καινούργια ρούχα καθημερινά και έχει κινητό τηλέφωνο.

Κάτι που αρνήθηκαν οι αρχές της φυλακής, μιλώντας στο BBC.

Μάλιστα, οι υπεύθυνοι υποστηρίζουν ότι όχι μόνο δεν ζει σε ειδικές εγκαταστάσεις, αλλά μοιράζεται ένα δωμάτιο μαζί με άλλες 10 κρατούμενες, και μπορεί να δει τα μέλη της οικογένειάς της δύο φορές την εβδομάδα, όπως και οι υπόλοιποι φυλακισμένοι.

Οι συγκρατούμενές της κατηγορούνται για εγκλήματα όπως ηδιακίνηση ναρκωτικών, ακόμη και φόνο.
Σύμφωνα με τους τροφίμους, η νεαρή γυναίκα περνά τον περισσότερο χρόνο της ξαπλωμένη στο κελί της και μερικές φορές μιλάει σε άλλους κρατούμενους. Έχει τη δυνατότητα να αγοράσει οποιοδήποτε φαγητό από την καντίνα και διαβάζει βιβλία.

Παράλληλα, λένε ότι δεν υπάρχει ενδυματολογικός κώδικας στη φυλακή, οπότε η Ayyan μπορεί να φορέσει οποιοδήποτε φόρεμα της επιλογής της. Μόνο οι κατάδικοι φορούν συγκεκριμένη στολή.

Μία από τους 4.500 κρατούμενους της φυλακής

Η φυλακή Αdiala φιλοξενεί 4.500 κρατούμενους, οι οποίοι έχουν βρεθεί ένοχοι για εγκλήματα όπως δολοφονίες και τρομοκρατικές πράξεις.

Είναι μία από τις μεγαλύτερες φυλακές της χώρας και έχει φιλοξενήσει πολλές αμφιλεγόμενες περιπτώσεις κρατουμένων, μεταξύ των οποίων η Rimsha, το νεαρό κορίτσι που κατηγορήθηκε για βλασφημία και αφέθηκε ελεύθερη αργότερα.
Πηγή: BBC

 thetoc.gr

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.