ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

20χρονη προσπάθησε να δηλώσει ψευδώς ένα 40χρονο ως πατέρα της κόρης της

Εξιχνιάστηκε υπόθεση παράνομης νομιμοποίησης αλλοδαπού

Συνελήφθη 20χρονη μητέρα, η οποία επιδίωκε την έκδοση άδειας παραμονής αλλοδαπού, μέσω παράνομης πράξηςαναγνώρισης εξώγαμου τέκνου

Υπόθεση παράνομης νομιμοποίησης αλλοδαπού εξιχνίασαν αστυνομικοί του Τμήματος Επιχειρησιακής Τακτικής και Δράσης της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση συνελήφθη 20χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας, καθώς επίσης και 40χρονου συνεργού της, που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης», της «Διατάραξης οικογενειακής ειρήνης», της «Διευκόλυνσης παράνομης διαμονής πολίτη τρίτης χώρας» και της παράβασης του Νόμου «περί Αλλοδαπών».

Συγκεκριμένα , πρωινές ώρες της 28-08-2015, η συλληφθείσα, μετέβη στο Ληξιαρχείο Πολίχνης, όπου κατέθεσε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προκειμένου ο έτερος συνεργός της, να καταχωρηθεί ψευδώς, ως πατέρας μη αναγνωρίσιμου ανήλικου τέκνου της, προκειμένου στη συνέχεια να εξασφαλίσει άδεια διαμονής, ως πατέρας ημεδαπού τέκνου.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι, μετά την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης, ο 40χρονος θα κατέβαλλε στην 20χρονη το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν παρόμοιων υποθέσεων.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.