ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

16 εκατομμύρια ευρώ διεκδικεί η ΑΝΔΩ για τα Δωδεκάνησα

Υποβλήθηκε ο πρώτος φάκελος για την υλοποίηση του Προγράμματος CLLD / LEADER από την Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου. Ενοποιούνται και περιλαμβάνονται όλες οι περιοχές των προηγούμενων προγραμμάτων.

 

Υποβλήθηκε χθες, 20-7-2016 ο πρώτος φάκελος της πρότασης της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου (ΑΝ.ΔΩ.) Α.Ε. για την υλοποίηση του νέου προγράμματος CLLD / LEADER του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η προτεινόμενη περιοχή εφαρμογής του προγράμματος είναι το σύνολο των Δωδεκανήσων πλην της πόλης της Ρόδου λόγω πληθυσμιακών κριτηρίων του προγράμματος. Η προτεινόμενη περιοχή αποτελείται από το σύνολο των ΟΤΑ, 24 κατοικημένα νησιά και πληθυσμό πάνω από 140.000 κατοίκους. Στον πρώτο φάκελο αποτυπώνεται η υφιστάμενη κατάσταση του νομού μας και αναλύονται οι ειδικότεροι δείκτες (δημογραφικοί, απασχόλησης, οικονομικοί) που αποδεικνύουν την αναγκαιότητα εφαρμογής του νέου προγράμματος στα Δωδεκάνησα. Ήταν μια επίπονη δουλειά που ολοκληρώθηκε από τα στελέχη της ΑΝΔΩ και θα αποτελέσει τη βάση για τη χάραξη της αναπτυξιακής στρατηγικής που θα ακολουθήσει στην υποβολή του δεύτερου φακέλου στις 16-9-2016.

Για τον περαιτέρω σχεδιασμό και την επιλογή των μέτρων / δράσεων που θα συμπεριληφθούν, είναι απαραίτητη η ενεργός συμμετοχή των κατοίκων / υποψήφιων επενδυτών των Δωδεκανήσων ώστε να διαμορφωθεί ένα πολυταμειακό (με τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλιείας και ενδεχομένως του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου) και πολυτομεακό Τοπικό Πρόγραμμα (επενδύσεις στη μεταποίηση πρωτογενή, στον δευτερογενή και στον τριτογενή τομέα, μικρά δημόσια έργα) που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις προοπτικές του τόπου μας. Πρόθεσή της ΑΝΔΩ είναι η υποβολή ενός άρτιου φακέλου ώστε να διεκδικήσουμε για τα Δωδεκάνησα το μέγιστο δυνατό ποσό, βάσει της προκήρυξης, των 16 εκ. ευρώ.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα στελέχη της ΑΝΔΩ στο 2241075323, μέσω του www.ando.gr και μέσω facebook: www.facebook.com/anaptixiaki.

Για την ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε.

Η Πρόεδρος

Βασιλική Παπαδημητρίου – Ξεπαπαδάκη

 

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος

Ρένα Παυλάκη – Διακίδη

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.