ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

15η ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ Ρόδου

Με την συμμετοχή αρκετών μελών της ροδιακής κοινωνίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη που μας πέρασε στη Ρόδο, η 15η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών, με διοργανωτή τον τοπικό και δραστήριο Σύλλογο «Άγιος Εφραίμ». Όπως και στις περισσότερες πόλεις της χώρας, έτσι και στη Ρόδο, ομάδες ανθρώπων μετέφεραν την «Φλόγα της Αγάπης, της Ελπίδας και της Ζωής» για τον συνάνθρωπο μας.

Η αφή της έγινε στο παρεκκλήσι της Αγίας Αικατερίνης στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου από τους πατέρες  Νεκτάριο Πόκκια, Ηλία Αναστασόπουλο, οι οποίοι την παρέδωσαν στον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Φιλήμονα Νικολάου, για να καταλήξει η Φλόγα στην 52η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής. Πολλοί ήταν οι εθελοντές λαμπαδηδρόμοι και πολλές οι ομάδες που μετέφεραν τη δάδα με τα πολλά μηνύματά της, μέσα από κεντρικούς δρόμους της πόλης και μέσω Ιξιάς και Ιαλυσού (παραλιακά) έως την Κρεμαστή. Ανάμεσα του και ο «δράκος του ελληνικού μπάσκετ» Παναγιώτης Γιαννάκης, ενώ τελευταίος λαμπαδηδρόμος ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής και παγκόσμιος ρέκορντμαν Μιχάλης Σεΐτης, που άναψε και τον βωμό στην Έκθεση. Στη Λαμπαδηδρομία πήραν μέρος οι εξής ομάδες:

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, το ΕΚΑΒ, το Κολλέγιο της Ρόδου, ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια Φλόγα, ο Σύλλογος Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδ/σου Μαζί με Δύναμη για τη Ζωή, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η ΟΑΚ, η ΕΟΠΚ (ζητάμε συγγνώμη για την παράλειψη κατά την απονομή των αναμνηστικών), ο ΡΟΑ με τον Φώτη Βαζαίο, οι Εθελοντές Αστυνομικοί με τον Θέμη Ι. Καλαμάτα, το ΤΕΕ, η ομάδα Volley Τελχινίς, η ποδοσφαιρική ομάδα Ιαλυσός, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με τον αντιπρύτανη Σπύρο Συρόπουλο, η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου Σταυρός Καλυθιών, το τμήμα HJ-33 Ρόδου της AHEPA HELLAS, οι εθελοντές του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, η Τροχαία Δωδ/σου, η γυναικεία ομάδα Μπάσκετ Διαγόρας, η Φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου, ανάμεσα τους η 95 ΑΔΤΕ, οι μοτοσυκλέτες  Prospect Charter Rhodes Mc Greece. Η φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης έγινε από τον Ανδρέα Κακλιό, τον Μιχάλη Μπάκη και τον Δημήτρη Μπιλλιά.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Φιλήμων Νικολάου, τίμησε τον Παναγιώτη Γιαννάκη, και τον Μιχάλη Σεΐτη για την συμμετοχή τους και την διάδοση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας. Επίσης τιμήθηκε ο κ. Θέμης Ι. Καλαμάτας ο οποίος χάρισε μια ολυμπιακή δάδα στον Σύλλογο.

Εκ μέρους της Περιφέρειας μίλησε ο υπεύθυνος πολιτισμού κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, και εκ μέρους του Δήμου Ρόδου ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ. Γιώργος Πόκκιας,. Συντονιστής και παρουσιαστής στην εκδήλωση ήταν ο πατήρ Νεκτάριος Πόκκιας. Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα που ετοίμασαν η Μαίρη Αϊβάζη-Ζάγορα και η Φλώρα Πελεκάνου. Η «Φλόγα της Αγάπης», η «Φλόγα της Ζωής», η «Φλόγα του Εθελοντή Αιμοδότη» (όπως έχει ονομαστεί) μέσω αυτής της Λαμπαδηδρομίας, είχε σκοπό: -Να συντονίζει και να συσπειρώνει την κοινή στην επικράτεια δραστηριότητα των μελών της αλλά και φορέων – συλλόγων που αναπτύσσουν το πνεύμα της αλληλεγγύης και της προσφοράς. -Να μεταφέρει άσβεστο το μήνυμα της ανθρωπιάς και να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα σ’ αυτούς που η ανάγκη τους έκανε να περιμένουν. -Να προβάλει το θεσμό, όχι σαν μια ακόμα αθλητική διοργάνωση, αλλά σαν μια προσπάθεια που θα αφήσει ίχνη ζωντανά που θα οδηγήσουν την ανθρωπότητα στην ευθύνη και στο δικαίωμα

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.