ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

140 νεκροί από το φονικό σεισμό 7,5 Ρίχτερ σε Πακιστάν, Αφγανιστάν και Ινδία [βίντεο]

Πάνω από 140 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στον σεισμό μεγέθους 7,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε την Δευτέρα στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν και έγινε αισθητός στο Πακιστάν και το Νέο Δελχί στην Ινδία.

Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι ο σεισμός ήταν 7,7 Ρίχτερ αλλά στη συνέχεια το μέγεθός του αναθεωρήθηκε στο 7,5. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αμερικανικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής (USGS) είχε εστιακό βάθος 213 χιλιομέτρων και το επίκεντρό του βρισκόταν 254 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Καμπούλ σε απομακρυσμένη οροσειρά του Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό του Reuters, οι νεκροί από τον σεισμό είναι 140, εκ των οποίων οι περισσότεροι σε περιοχές κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις ζώνες όπου ζουν φυλές στο βόρειο τμήμα του Πακιστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Άλλοι 20 σκοτώθηκαν στο βορειοδυτικό τμήμα του Πακιστάν, όπως και 3 στην περιοχή Γκίλγκιτ-Μπαλιστάν και ένας στην πακιστανική πλευρά του Κασμίρ

Οι νεκροί είναι 24 στο Αφγανιστάν, ανάμεσά τους 12 μαθήτριες ενός σχολείου στο Ταλοκάν, που ποδοπατήθηκαν όταν την ώρα του σεισμού έτρεξαν να φύγουν από το κτίριο για να σωθούν. Άλλοι 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην ανατολική επαρχία Νανγκαχάρ, σύμφωνα με Αφγανούς αξιωματούχους. Υπάρχουν φόβοι πως ο απολογισμός των νεκρών θα αυξηθεί, καθώς σε πολλές περιοχές έχουν διακοπεί οι επικοινωνίες.

Στο Πακιστάν, την Ινδία και το Αφγανιστάν μόλις έγινε αισθητός ο σεισμός, εκατοντάδες άνθρωποι έτρεξαν έξω από τα σπίτια ή τα γραφεία τους. Σπίτια κατέρρευσαν, εκατοντάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν και η στιγμή του σεισμού έχει καταγραφεί σε βίντεο.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.