ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

10 Μυστικά για να έχεις υγιή νύχια

Τα νύχια μας τα ταλαιπωρούμε αρκετά σε καθημερινή βάση, με αποτέλεσμα να σπάνε. Τα χέρια όμως είναι ένα από τα πιο εμφανή σημεία επάνω μας και θα έπρεπε να τα περιποιούμαστε, ώστε να έχουμε πάντα δυνατά και υγιή νύχια.

Σε γενικές γραμμές υπάρχουν πολλά λαθάκια που κάνουμε στην περιποίηση των νυχιών μας, επειδή πιστεύουμε ότι θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα. Μπορείς όμως να τα διορθώσεις ακολουθώντας τα tips που θα δούμε στην συνέχεια!

Μην κόβεις τα πετσάκια

Αν τα πετσάκια σου είναι μολυσμένα ή κατεστραμμένα, το ίδιο θα είναι και τα νύχια σου. Όταν λοιπόν τα δαγκώνεις ή τα κόβεις διασπάς το υλικό τους και τα αφήνεις ευάλωτα στα βακτήρια.

Ωστόσο, καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς ένα ψαλιδάκι ή νυχοκόπτη για τις παρανυχίδες. Για να περιποιηθείς τώρα τα πετσάκια μπορείς να τα πιέσεις απαλά προς τα πίσω και να τα ενυδατώσεις καλά.

Μην μοιράζεσαι τα εργαλεία για τα νύχια σου

Τα εργαλεία μας φιλοξενούν πολλά μικρόβια και πόσο μάλλον όταν έρχονται σε επαφή με διάφορα άτομα. Γι’ αυτό λοιπόν φρόντισε να τα κρατάς μόνο για τον εαυτό σου και να τα αποστειρώνεις τακτικά. Επιπλέον, όποτε έχεις την δυνατότητα καλό θα ήταν να τα αντικαταστήσεις.

Μη χρησιμοποιείς μεταλλική λίμα

Οι μεταλλικές λίμες μαζεύουν περισσότερα μικρόβια και δεν σε βοηθούν να αποκτήσεις το ιδανικό σχήμα στα νύχια σου, λόγω της τραχύτητας της. Οποιαδήποτε άλλη λίμα θα ήταν μακράν αποτελεσματικότερη.

Λιμάρισε τα νύχια προς μία κατεύθυνση

Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρεις να έχεις ένα όμορφο squoval (οβάλ τετραγωνισμένο σχήμα) ή γενικότερα οβάλ σχήμα, το οποίο θα είναι λείο χωρίς να γρατζουνάει στην άκρη.

Πρόσεχε το σχήμα που τους δίνεις

Όπως βλέπεις υπάρχουν αρκετά σχήματα ανάμεσα στα οποία μπορείς να επιλέξεις. Βέβαια, αυτά που είναι πολύ cool αυτή την εποχή είναι τα μυτερά τύπου stiletto nails, τα οποία όμως αποδυναμώνουν τα νύχια και τα κάνουν επιρρεπή στα σπασίματα.

Ακόμη οι γιατροί δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι μπορεί να προστατεύσει τα νύχια από το σπάσιμο, αλλά είναι γνωστό ότι βοηθάει στην αναμόρφωση της κερατίνης στα νύχια αλλά και τα μαλλιά.

Δεν θα πρέπει όμως να χρησιμοποιείται απερίσκεπτα, καθώς μια υπερβολική δόση μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Πρόσεχε τα glitter βερνίκια

Μιας και τα glitter βερνίκια όσο τα αφήσεις επάνω στα νύχια μένουν και βγαίνουν δύσκολα, πολλές γυναίκες αποφασίζουν να τα ξύσουν ώστε να ξεφλουδίσουν και να φύγουν.

Έτσι όμως το μόνο που καταφέρνεις είναι να τα αποδυναμώνεις και να τα καταστρέφεις. Αντ’ αυτού μπορείς πριν βάλεις το βερνίκι να περάσεις πρώτα μια διάφανη κόλλα, ώστε όταν θα θελήσεις να το βγάλεις να το ξεκολλήσεις στην άκρη και να το τραβήξεις.

Μη χρησιμοποιείς συνέχεια ξεβαφτικό νυχιών

Το ασετόν μπορεί να αφυδατώσει τα νύχια σου και σε συνδυασμό με τα βερνίκια που χρησιμοποιείς, να τα κάνει να δείχνουν κίτρινα ή και ερεθισμένα. Οπότε καλό θα ήταν να χρησιμοποιείται 1 φορά την εβδομάδα και αν γίνεται να μην περιέχει ακετόνη ακόμη καλύτερα.

Χρησιμοποίησε ενυδατική κρέμα χεριών

Ενυδατική κρέμα χεριών θα μπορούσε να βοηθήσει αποτελεσματικά τα νύχια σου, ώστε να γίνουν πιο δυνατά, καθώς μαλακώνει τα πετσάκια και κάνει τα νύχια να μακραίνουν πιο γρήγορα.

Επιπλέον με την χρήση της τα νύχια θα διατηρήσουν την υγρασία τους, πράγμα που σημαίνει ότι α σταματήσουν να σπάνε τόσο εύκολα.

Να φοράς γάντια όταν πλένεις

Τα απορρυπαντικά και οι χλωρίνη μπορούν να καταστρέψουν τα νύχια σου και να τα αφυδατώσουν τελείως, γι’αυτό θα πρέπει να φροντίσεις να φοράς πάντα γάντια, ώστε να τα προστατεύσεις όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται.

ediva.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.