ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ψαρονέφρι γεμιστό με βερίκοκα

Υλικά για 4 άτομα
www.allaksogolies.gr

4 ψαρονέφρια (250 γραμ. περίπου το καθένα)
100 γραμ. ξερά βερίκοκα
2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κουταλιά της σούπας ξερό
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2 μέτριες πατάτες
2 μεγάλα καρότα
1 μικρή σελινόριζα
4 φέτες μπέικον
κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Ψιλοκόβετε τα βερίκοκα και τα μουσκεύετε σε μισό φλιτζάνι κρασί για μισή ώρα. Τρυπάτε τα ψαρονέφρια στο κέντρο κατά μήκος με το μαχαίρι για να δημιουργήσετε το άνοιγμα έτσι ώστε να μπορέσετε να τα γεμίσετε.
Στραγγίζετε τα βερίκοκα, ψιλοκόβετε το δεντρολίβανο, τα ανακατεύετε, αλατίζετε και γεμίζετε τα ψαρονέφρια. Τα αλατίζετε εξωτερικά και τυλίγετε το κάθε ένα ξεχωριστά με αλουμινόχαρτο.
Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 40 λεπτά περίπου.
Όταν ψηθούν, τα ανοίγετε προσεκτικά και μαζεύετε σε μία μικρή κατσαρόλα το ζουμί απο κάθε πακέτο. Συμπληρώνετε με το υπόλοιπο κρασί και βάζετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει.
Για τη γαρνιτούρα: Καθαρίζετε τα λαχανικά και τα κόβετε σε μπαστουνάκια. Τα σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και τα μαγειρεύετε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
www.allaksogolies.gr
Σεφ Τσαμπίκος Κυριλής

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.