ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ο θερμότερος Σεπτέμβριος από το 1880!

Ο θερμότερος μήνας που έχει ζήσει ο πλανήτης τα τελευταία 135 χρόνια, στα οποία καταγράφονται οι θερμοκρασίες, ήταν ο Σεπτέμβριος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αμερικανικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA).

“Η περίοδος των εννέα πρώτων μηνών του έτους, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, ήταν επίσης η θερμότερη στα χρονικά”, διευκρίνισε η NOAA. Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία στο διάστημα αυτό ήταν κατά 0,85 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη σε σύγκριση με τον μέσο όρο του 20ού αιώνα.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών είχε καταγραφεί το 2014.

Μάλιστα, τον Σεπτέμβριο η θερμοκρασία στην επιφάνεια της γης και των ωκεανών ήταν κατά 0,90 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από τη μέση θερμοκρασία του 20ού αιώνα, γεγονός που σημαίνει ότι ο μήνας αυτός ήταν ο πιο “καυτός” που έχει καταγραφεί ποτέ από το 1880.

Μόνο στην επιφάνεια του εδάφους η θερμοκρασία ήταν κατά 1,16 βαθμούς Κελσίου μεγαλύτερη από τη μέση θερμοκρασία του 20ού αιώνα, ξεπερνώντας το ρεκόρ που είχε καταγραφεί το 2009.

Ο Σεπτέμβριος ήταν ο έβδομος μήνας του 2015 που έσπασε ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών. Φέτος, μόνο ο Ιανουάριος και ο Απρίλιος δεν ήταν θερμότεροι από κάθε άλλη φορά.

www.newmoney.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.