ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

“Μουσικό Αναλόγιο” στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου το Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Αυτό το Σάββατο 27 Απριλίου, στις 20:00, στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου, ένα Μουσικό Αναλόγιο θα μας μεταφέρει στο ρομαντικό κόσμο των Πασχαλινών Διηγημάτων του Παπαδιαμάντη, όπου το φυσικό τοπίο αποκτά συμβολικές και ενίοτε θεϊκές διαστάσεις.

Η ζωντάνια της εικονοπλαστικής αφήγησης, σε συνδυασμό με την γλυκιά παραδοσιακή μουσική και το μελωδικό τραγούδι, δημιουργούν μία υποβλητική ατμόσφαιρα μέσα από τις μοναδικές περιγραφές, στις οποίες κυριαρχεί η δύναμη του ποιητικού και λυρικού λόγου που θα γεμίσει με ζωηρές αισθήσεις από χρώματα και αρώματα το χώρο και θα μαγέψει το κοινό!

Μία ιδανική, αισθητική εμπειρία για να υποδεχτούμε τις ημέρες του Πάσχα!

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 7 €* (Εισιτήρια θα πωλούνται στην είσοδο)
Παιδιά έως 10 ετών: Δωρεάν
* Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τις ανάγκες του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

536241_10151419037483591_358827533_n
Λίγα λόγια για τον Παπαδιαμάντη:

“Ἀλέξαντρος Παπαδιαμάντης, ἕνας ἀπὸ τοὺς ξεχωριστοὺς, ἁρμονικοὺς ἀντιπροσώπους τῆς ἑλληνικῆς ψυχῆς”, είπε ο Παλαμάς για τον ‘Αγιο των Ελληνικών Γραμμάτων, που ο Καβάφης χαρακτήρισε “Κορυφή των Κορυφών”.
Ο δικός μας «φτωχούλης του Θεού», ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση στη νεοελληνική λογοτεχνία. Τα κείμενά του, σεμνά και ταπεινά όπως και ο ίδιος, με μία γλώσσα μελίρρυτη και μιλάνε κατευθείαν στην καρδιά του αναγνώστη ή – ακόμα καλύτερα – του ακροατή τους.

Γιατί ο Παπαδιαμάντης είναι – συνειδητά; ενστικτωδώς; ποιος ξέρει; – τόσο μελωδικός και συνάμα τόσο ρυθμικός στη γραφή του, που θυμίζει βυζαντινούς ύμνους και τροπάρια: όπως κι εκείνα, έτσι κι αυτή είναι φτιαγμένη για να ακούγεται.

Με τη θεματολογία του να αντλείται άμεσα από τη ζώσα γη της παράδοσης, ισορροπεί τέλεια ανάμεσα στην ηθογραφία και την ψυχογραφία των ηρώων του. Και αν μπορεί να υπερηφανεύεται η νεοελληνική λογοτεχνία για κάποια κοσμήματα που διαθέτει, σίγουρα μέσα στην κοσμηματοθήκη της έχουν περίοπτη θέση τα διηγήματα του σκιαθίτη παππούλη.

Τα πασχαλινά του διηγήματα, όπως και τα χριστουγεννιάτικα, δεν αποτελούν ξεχωριστό σώμα μέσα στο σύνολο της διηγηματογραφίας του. Η κατάταξή τους και η συλλογή τους σε ένα ενιαίο σώμα είναι μεταγενέστερη και έγινε κυρίως από τους εκδότες και τους επιμελητές του. Τέσσερα από αυτά τα πασχαλινά διηγήματα θα ακούσετε ή καλύτερα … θα ζήσετε μέσα από την πλαστικότητα της ζωηρής αφήγησης του Αναλογίου μας ….

  Αφηγούνται:
Σουσάνα Καρδούλια – σκηνοθέτης / ηθοποιός

Αυγουστίνος Τσιριμώκος 
Παίζουν μουσική: 
Έλλη Γιαννάκη: Φωνή, λύρα, ούτι

Ηλίας Μαντικός: Κανονάκι

Οργάνωση: Poeessa Thematic Events (www.poeessa.com)

Με τη συνεργασία του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

www.allaksogolies.gr

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.