ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Μοσχαρίσιο φιλέτο γλασαρισμένο με Jack Daniels, πουρέ πατάτας με foie gras και σπαράγγια

Υλικά

-1 φιλέτο μοσχάρι

-Jack Daniels

-πατάτα

-foie gras

-φρέσκο βούτυρο

-αλάτι, μαύρο πιπέρι

-φρέσκο θυμάρι

-ελαιόλαδο

-σπαράγγια

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το φιλέτο με λίγο ελαιόλαδο, αφού πάρει χρώμα ρίχνουμε βούτυρο και το θυμάρι και χαμηλώνουμε την φωτιά . Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το σβήνουμε με Jack Daniels. Για τον πουρέ ψήνουμε τις πατάτες στο φούρνο στους 180 ˚c . Όταν είναι έτοιμες τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε στην σήτα . Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με λίγο βούτυρο το foie gras αφού πρώτα το έχουμε ψιλοκόψει σε κυβάκια και ρίχνουμε το αλατοπίπερο . Βράζουμε και τα σπαράγγια αφού τα έχουμε καθαρίσει και μόλις τα βγάλουμε ρίχνουμε λίγο βούτυρο.

Σεφ Τσαμπίκος Κυριλής

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.