ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Καλαμάρι Γεμιστό

Υλικά:

2 καλαμάρια (500 γρ. περίπου το καθένα)
300 γρ. dirollo λευκό
2 κουταλιές ελαιόλαδο + 2 κουταλιές
το χυμό από ½ λεμόνι
πιπέρι

Για το pesto:

50 γρ. κουκουνάρια
1/3 κούπας φρέσκο βασιλικό
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά ξύδι
½ κουταλάκι ζάχαρη
1/3 κούπας ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμάρια. Ψιλοκόβουμε τα πλοκαμάκια. Τρίβουμε το dirollo λευκό και το ανακατεύουμε με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το πιπέρι. Γεμίζουμε κατά τα 2/3 το κάθε καλαμάρι και στο τελείωμα προσθέτουμε τα πλοκαμάκια. Κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
Χτυπάμε το λεμόνι με τις άλλες 2 κουταλιές ελαιόλαδο και αλείφουμε το καλαμάρι.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180c για 30’. Κάθε 10’ αλείφουμε με το λαδολέμονο.
Για το pesto, χτυπάμε σ’ένα μπλεντεράκι όλα τα υλικά μαζί. Όταν το καλαμάρι είναι έτοιμο, το κόβουμε σε φέτες και το περιχύνουμε με το pesto.

Σεφ Τσαμπίκος Κυριλής

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.