ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου 2016 / Rhodes International Festival 2016 – “Μαγικές Βραδιές Μουσικής στο Παλάτι των Ιπποτών ”

Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου, το οποίο πραγματοποιήθηκε, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια,  στο Παλάτι των Ιπποτών, στην ιστορική Μεσαιωνική Πόλη , η οποία έχει χαρακτηρισθεί Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco.

 xatzioanou-serdari-palmov-xatzilazarou-plotnikova-img_3391

Σημαντικές ορχήστρες, μουσικά σχήματα και διακεκριμένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν παρουσιασθεί  στο φεστιβάλ, το οποίο επικεντρώνεται στην κλασική μουσική, την όπερα, την τζαζ και τον χορό  σε ένα συνδυασμό με πρωτοποριακά cross over μουσικά σχήματα  και show που εντυπωσιάζουν .

 

Το φεστιβάλ έχει χαρακτηρισθεί ως  “μίνι” Φεστιβάλ Αθηνών, έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους πιο επιτυχημένους  θεσμούς της ελληνικής περιφέρειας, κερδίζοντας με εξαιρετικά σχόλια την υποστήριξη των ΜΜΕ  και προσελκύοντας  κάθε χρόνο το φιλόμουσο κοινό από όλη την Ελλάδα και το  εξωτερικό. Αξίζει να αναφερθεί ότι το κοινό του φεστιβάλ αποτελείται κατά  60% περίπου από ξένους επισκέπτες από όλη την Ευρώπη και όχι μόνο! Η ενίσχυση του Πολιτιστικού Τουρισμού μαζί με την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι ένας από τους αρχικούς στόχους του φεστιβάλ που έχει επιτευχθεί με μεγάλη επιτυχία. 

 

Τιμώμενη χώρα  για το 2016 στο πλαίσιο του έτους “Ελληνορωσικής Φιλίας” ήταν η Ρωσία, με επίτιμο καλεσμένο στην επίσημη έναρξη του φεστιβάλ στις 6 Σεπτεμβρίου, τον διακεκριμένο Ρώσο πιανίστα Vadim Palmov. Ακολούθησαν ρεσιτάλ κιθάρας με τον Γιάννη Ανδρόνογλου, έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες κιθαρίστες με διεθνή ακτινοβολία   σε ένα πρόγραμμα ισπανών και λατινοαμερικανών συνθετών, ο ταλαντούχος  έλληνας συνθέτης, πιανίστας και ουτίστας Αλέκος Βρέτος με το κουαρτέτο του σε ένα  κράμα αραβικής, jazz και latin μουσικής και την μουσική σκυτάλη πήραν οι “Fortissimo”, το δημοφιλές γυναικείο ηλεκτρικό κουαρτέτο, σε ένα εκρηκτικό σώου, με  κινηματογραφική  μουσική και  διεθνείς επιτυχίες της ροκ ,ποπ, λάτιν μουσικής σκηνής.

 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου 2016, το οποίο ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε προσέλευση θεατών που κυριολεκτικά πλημμύρισαν το  Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, πραγματοποιήθηκε  υπό την Καλλιτεχνική και Γεν. Δ/νση της Συμβούλου Διαχείρισης Πολιτισμού κ. Πηνελόπης Σερδάρη,  υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού,  της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Ουνέσκο και του Ρωσικού Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου στην Αθήνα. Οργανώθηκε από τον μη κερδοσκοπικό Πολιτιστικό Οργανισμό για την διάδοση των Τεχνών και του Ελληνικού Πολιτισμού, «Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου» και το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού -Αθλητισμού Δήμου Ρόδου, με την υποστήριξη του ΕΟΤ και του οργανισμού “Ρόδος 2021 υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης”.Το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου στηρίζει με κάθε τρόπο την υποψηφιότητα της Ρόδου και  συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση  του πολιτιστικού της προφίλ

 

Χορηγοί φιλοξενίας: Mitsis Grand Hotel, Cosmopolitan Hotel, Rodos Palace

Χορηγοί επικοινωνίας:Εφημερίδα Ροδιακή,Rhodes on line, Λυχνάρι FM 

Χορηγία-θεματική πλαισίωση: “Μεσαιωνικό Ρόδο”

Χορηγοί: “ Yachting Club Cafe”, ΝΕ  Νεανική Επιχειρηματικότητα

 

 

 

 

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.