ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Απολογισμός Εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης

Με επιτυχία έληξε η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης, με θέμα για το 2015: «Ευχές», που συνδιοργάνωσαν την προηγούμενη Πέμπτη: ο Χώρος παραμυθολογικής αφήγησης «Ανεράδες» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο Σχολικός Σύμβουλος της 3ης Περιφέρειας Α/θμιας Εκπ/σης Δωδεκανήσου, ο Όμιλος Cine-Εκπαίδευση και ο Πολιτιστικός Σύλλογος  για την οργάνωση του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ, «Μεσαιωνικό Ρόδο».

Η εκδήλωση ήταν ανοιχτή στο κοινό και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη, τόσο από το χώρο της εκπαίδευσης, της τέχνης και του πανεπιστημίου, όσο και από ανεξάρτητους χώρους ενώ παρευρέθηκαν και αρκετά παιδιά. Παρευρέθηκαν επίσης, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Ρόδου κ. Τέρης Χατζηιωάννου και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σταματίου και πρώην δήμαρχος Ρόδου, κ. Κόκκινος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ: «Πέρασα κι εγώ από κει κι είχα παπούτσια από χαρτί», ένα οδοιπορικό καταγραφής, μύησης και μνήμης των λαϊκών παραμυθάδων από τα Τρίκαλα, που αφηγούνται στον κινηματογραφικό φακό παραμύθια και ιστορίες της υπαίθρου. Μια ταινία αφιερωμένη στους τελευταίους –ίσως– ανθρώπους της γης μέσα στους οποίους είναι ακόμα ζωντανός ο απόηχος αιώνων προφορικής αφήγησης.

Ο σκηνοθέτης δεν παρευρέθη στην εκδήλωση, όπως ήταν προγραμματισμένο, λόγω απρόσμενου οικογενειακού συμβάντος. Έστειλε όμως επιστολή, η οποία διαβάστηκε πριν από την προβολή της ταινίας. Για τον ίδιο λόγο δεν πραγματοποιήθηκε και το κινηματογραφικό εργαστήριο με θέμα:

«Κινηματογραφώντας προσωπικές ιστορίες και παραμύθια», που αναβλήθηκε για το Μάιο, οπότε θα βγει εκ νέου ανακοίνωση για την ημερομηνία πραγματοποίησης του από το σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για άλλη μία φορά η συνεργασία μεταξύ των συνδιοργανωτών ήταν άριστη και καρποφόρα και πυροδότησε νέες ιδέες για περισσότερες δημιουργικές δράσεις.

Οι διοργανωτές επιθυμούν να ευχαριστήσουν το χορηγό της εκδήλωσης: ‘Ιδρυμα Υποτροφιών «Εμμανουήλ & Μαίρη Σταματίου», το Δ.Ο.Π.Α.Ρ. για την παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου, το χορηγό επικοινωνίας: Ραδιόφωνο Λυχνάρι και το χορηγό επικοινωνίας για το διαδίκτυο: RodosEvents.

allaksogolies.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.