ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ανάβαση Ατταβύρου με την Ε.Λ.ΦΙ.ΜΟ.Ρ.

Ακόμη μία περιήγηση-εκδρομή διοργανώνει η Ελληνική Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτας Ρόδου (Ε.Λ.ΦΙ.ΜΟ.Ρ.) για την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

“Ραντεβου μας θα ειναι το PUEBLO CAFE και ωρα 10.00.
Στις 10.45 αναχώρηση περνώντας απο – Ιαλυσό – Κρεμαστή – ΠΡΟΣ Κάμειρο Σκάλα – Κρητηνία όπου θα κάνουμε ένα μικρό Μπρέικ για ξεμούδιασμα και θα συνεχίσουμε προς την κορυφή του ΑΤΤΑΒΥΡΟY. Θα καθίσουμε μισή περίπου ώρα επάνω για φωτογραφίες και ξεκούραση και θα κατεβούμε στο χωριό Έμπωνα όπου όποιος θέλει μπορεί να τσιμπήσει ή για καφεδάκι. Η επιστροφή μας περνά από Σάλακο – Αγ.Σουλά – Αρχίπολη – Ρόδο”.

Λίγα λόγια για την ΕΛ.ΦΙ.ΜΟ.Ρ.  όπως αυτά αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα της Λέσχης http://www.elfimor.gr :

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ ΡΟΔΟΥ ξεκίνησε από μια παρέα 5 ατόμων στις 30.10.2011 με σκοπούς  την προσπάθεια ανάπτυξης μιας νέας σωστής φιλοσοφίας (δεοντολογίας) στα μέλη του Συλλόγου και γενικά σε όλους τους ανθρώπους , ως προς τη σχέση ανθρώπου-μοτοσυκλέτας , ώστε με τη σωστή χρήση της , το σεβασμό μεταξύ των μελών του κοινωνικού συνόλου και το σεβασμό προς το περιβάλλον , να είναι δυνατή και σίγουρη η απόλαυση της αίσθησης ελευθερίας που προσφέρει η μοτοσυκλέτα καθώς και η αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων.

Προστασία του περιβάλλοντος , καθήκον κάθε φίλου της μοτοσυκλέτας

Αναβάθμιση του ρόλου της μοτοσυκλέτας και γενικότερα του δίτροχου στο αστικό περιβάλλον , ως μοναδική πρόταση διεξόδου από τα κυκλοφοριακά προβλήματα και το άγχος που δημιουργούν , τη μόλυνση , την ηχορύπανση , την υπερκατανάλωση ενέργειας και την οικονομική επιβάρυνση μέσω των καυσίμων.Προσέγγιση της φύσης δια μέσω της μοτοσυκλέτας και ανάπτυξη της ευαισθησίας , του σεβασμού και της σωστής σχέσης που πρέπει να υπάρχει μεταξύ ανθρώπου-φύσης. Προσπάθεια για την ανάπτυξη συνείδησης στα μέλη του Συλλόγου και κατ’ επέκταση στο κοινωνικό σύνολο , όσον αφορά την ανακύκλωση των απορριμμάτων και γενικότερα την προστασία του περιβάλλοντος. Εξερεύνηση και φωτογραφική ή κινηματογραφική αποτύπωση γνωστών και αγνώστων τοπίων της χώρας μας οικολογικά κατεστραμμένων ή παρθένων , με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης , με εκθέσεις φωτογραφίας και προβολές.

Κοινωνική προσφορά του Συλλόγου

Συμβολή στη μελέτη , επεξεργασία προτάσεων , στη λήψη αποφάσεων για τη λύση τοπικών προβλημάτων που έχουν σχέση με το κυκλοφοριακό , στάθμευση , σηματοδότηση , οδοποιία , εκπαίδευση υποψηφίων οδηγών , χορήγηση διπλωμάτων κλπ. Ενεργή συμμετοχή σε κάθε είδους δραστηριότητες , τοπικές και μη , που έχουν σχέση με τα μέσα διακίνησης (μέσα μαζικής μεταφοράς , αυτοκίνητο , μοτοσυκλέτα , δίτροχο κλπ.) Ανύψωση του πολιτιστικού επιπέδου , με τη βελτίωση της κοινωνικής συμπεριφοράς οδηγών και πεζών.Διαπαιδαγώγηση των νέων μελών του Συλλόγου ως προς τους σκοπούς και τα μέσα που αναφέρονται στο καταστατικό. Διοργάνωση διαλέξεων , ημερίδων , σεμιναρίων , εκθέσεων που έχουν σχέση με τη μοτοσυκλέτα , τα κυκλοφοριακά προβλήματα , την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και την κυκλοφοριακή αγωγή.

Τουρισμός
Διοργάνωση περιηγήσεων και εκδρομών με μοτοσυκλέτα , με σκοπό τη γνωριμία της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού , την αναψυχή και την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών του Συλλόγου.Συμβολή στη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας , σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς , τοπικούς και κρατικούς , την τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλες λέσχες ή συλλόγους , με σκοπό την προβολή της σε όλη τη χώρα και στο εξωτερικό.Την παροχή βοήθειας σε τράπεζας αίματος όταν χρειαστεί , με άμεση προτεραιότητα στα μέλη του Συλλόγου και οπουδήποτε αλλού κριθεί απαραίτητο , έπειτα όμως από απόφαση του Δ.Σ. Προστασία των μελών του Συλλόγου με:
Ίδρυση τεχνικής βιβλιοθήκης και αρχείου από χάρτες , χώρους κατασκήνωσης , κατάστασης δρόμων , τόπους αξιόλογους για επίσκεψη κλπ.Παροχή πληροφοριών σε ότι έχει σχέση με την προστασία της μοτοσυκλέτας και αναβάτη (τεχνική ,μηχανολογία ,σωστή και ασφαλής οδήγηση ,πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων).Διαμαρτυρίες , καταγγελίες , παρεμβάσεις σε θέματα που θίγουν άμεσα ή έμμεσα τα μέλη της λέσχης και γενικότερα τους μοτοσικλετιστές. Ανάπτυξη σχέσεων και συνεργασία με άλλους Συλλόγους της χώρας με κοινούς σκοπούς , με στόχο την προώθηση των σκοπών του Συλλόγου , εγγραφή στη Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΜΟΤΟΕ) , ή σε οποιαδήποτε άλλη ομοσπονδία υπάρχει κάθε φορά.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.