ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Αεροδρόμιο Μαριτσών-Πλήρη Ενημέρωση ζητούν οι Παστιδενοί

Τις τελευταίες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας ανακοινώσεις-πληροφορίες που έχουν να κάνουν με την επικείμενη αξιοποίηση του Αεροδρομίου των Μαριτσών.
Πιο συγκεκριμένα όπως διαβάσαμε στην Εφημερίδα «Ροδιακή» το εν λόγω Αεροδρόμιο έχει ενοικιαστεί σε εταιρεία σχολής πιλότων και μάλιστα οι πτήσεις που θα γίνονται καθημερινά θα φτάνουν τις 540 !!!!
Ακόμη διαβάσαμε ότι ο Πρόεδρος και το Τοπικό Συμβούλιο Παστίδας γνωμοδότησαν θετικά για αυτή την εκμετάλλευση του αεροδρομίου.
Για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν μπορεί και δεν νομιμοποιείται κανένα Τοπικό ή Δημοτικό ή Περιφερειακό Συμβούλιο να παίρνει μόνο του αποφάσεις όποια κι αν είναι τα αντισταθμιστικά οφέλη.
Οφείλουν οι αρμόδιοι εκπρόσωποι του λαού να καλέσουν σε ανοιχτή Γενική Συνέλευση τους κατοίκους της περιοχής όπου θα δραστηριοποιείται η εταιρεία και είναι και αυτοί που θα δέχονται και το βάρος των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, να τους ενημερώσουν με τους κατάλληλους επιστήμονες-ειδικούς εμπεριστατωμένα για το πόσο θα αλλάξει η ζωή τους και κατά πόσο θα τους ωφελήσουν τα όποια αντισταθμιστικά οφέλη, άν υπάρξουν.
Η περιοχή της Παστίδας ήδη επιβαρύνεται με την λειτουργία του ραντάρ (αυτό είναι ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα με το οποίο θα ασχοληθούμε μελλοντικά) με τις όποιες επιπτώσεις υπάρχουν στην υγεία (όπως και στην Κρεμαστή και φυσικά στο Παραδείσι) και η όποια οχλούσα δραστηριότητα δεν μπορεί να περνάει αν μη τι άλλο στα ψιλά γράμματα.
Να υπενθυμίσουμε ότι εδώ και χρόνια το Αεροδρόμιο Μαριτσών έχει ζητηθεί και από τους ανθρώπους του Μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά ουδέποτε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας απάντησε θετικά. Κατά διαστήματα διοργανώνονται αγώνες αυτού του συναρπαστικού αθλήματος συγκεντρώνοντας χιλιάδες φιλάθλων. Μήπως επηρεαστούν και αυτές οι δραστηριότητες;
Ο καιρός που οι αποφάσεις λαμβάνονταν στην πλάτη των πολιτών χωρίς να ερωτούνται οι ίδιοι έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Ενέργειες που μπορούν να βλάψουν την υγεία ή την ποιότητα της ζωής των κατοίκων και ειδικότερα των παιδιών, οφείλουν και πρέπει να περνούν πλέον από ψιλό κόσκινο.
Αρκετοί κάτοικοι της Παστίδας επικοινώνησαν μαζί μας και εξέφρασαν την ανησυχία τους αναμένοντας πλήρη ενημέρωση.

Ενημερωθείτε στους παρακάτω συνδέσμους για τα μέχρις στιγμής στοιχεία:
http://www.rodiaki.gr/printedition.php?archiveid=949&page=15

http://www.rodiaki.gr/printedition.php?archiveid=950&page=5

http://www.rodiaki.gr/printedition.php?archiveid=951&page=6

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.